«ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΓΕΝΙΑ ‘ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ’. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΣΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ, ΜΕΛΗΜΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΥΨΗΛΗ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ, Η ΧΡΗΣΗ ΑΓΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ, ΜΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΕΣ».
Μετά από 82 χρόνια παρουσίας, το «Ελληνικόν» ζαχαροπλαστείο – καφέ θεωρείται πλέον αναπόσπαστο κομμάτι τής πόλης μας.
Όπως σημειώνουν οι άνθρωποί του, «διανύουμε την τρίτη γενιά ‘Ελληνικόν’. Όλα αυτά τα χρόνια, στα εύκολα και στα δύσκολα, μέλημά μας ήταν και είναι η υψηλή και άριστη ποιότητα, η χρήση αγνών και ελληνικών πρώτων υλών και η διατήρηση των παραδοσιακών συνταγών, με τη γεύση των οποίων έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές.
»Όλα μας τα είδη τα επιμελούμαστε με ιδιαίτερη αγάπη και φροντίδα. Από πού να αρχίσουμε; Από τις αλμυρές πίτες με το χειροποίητο φύλλο, τα φρεσκοψημένα τσουρέκια, τα κουλουράκια που μυρίζουν βούτυρο, τις λαχταριστές πάστες, τον φρεσκοκομμένο καφέ και άλλες πολλές χειροποίητες λιχουδιές. Για το τέλος, μια που έρχεται το καλοκαίρι, οφείλουμε να αναφέρουμε το φρέσκο, παραδοσιακό παγωτό μας, που γι’ αυτούς που γνωρίζουν είναι μία κατηγορία από μόνο του. Τα ασυναγώνιστα παρφέ, το αρμενοβίλ, τα σορμπέ με φρέσκα φρούτα, η μόκα στο ποτήρι, οι κλασικές γεύσεις, αλλά και νέες προτάσεις – όπως γεύσεις vegan, βάφλες και μίλκσέικ».
Για όλα αυτά (και για πολλά άλλα), «Ελληνικόν» από το 1938.