Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ξηροί, ημίξηροι, ημίγλυκοι, αφρώδεις και ημιαφρώδεις, γλυκείς, αλλά και μια σειρά από αμπελοοινικά αποστάγματα από τα σημαντικότερα αμπελοτόπια και τα πλέον δημοφιλή οινοποιεία τής Βόρειας Ελλάδας θα είναι –μαζί με τους δημιουργούς τους– στη διάθεση του κοινού.
Παράλληλα, για ακόμη περισσότερη οινική απόλαυση, αλλά και εκπαίδευση, οι διοργανωτές προτείνουν στους επισκέπτες των ΒορΟινών τα ειδικά θεματικά περίπτερα:
- «Ο τρύγος στην πόλη, ο τρύγος αλλιώς»: μια ξεχωριστή δραστηριότητα για τους μικρούς επισκέπτες των ΒορΟινών, στο πλαίσιο της οποίας θα γνωρίσουν με διαδραστικό τρόπο το σταφύλι και τον τρύγο, μέσα από το βιωματικό εργαστήρι «Παίζοντας σε παραδοσιακά μονοπάτια».
- «Τα ροζέ των ΒορΟινών»: γευστική δοκιμή ροζέ οίνων από τα οινοποιεία-μέλη τής ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος».
- «Δρόμοι τού Κρασιού τής Βορείου Ελλάδος»: παρουσίαση του οινοτουριστικού δικτύου «Δρόμοι τού Κρασιού τής Βορείου Ελλάδος» με τα επισκέψιμα οινοποιεία και τους αμπελώνες των 27 οινοποιείων-μελών τής ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος. Προτάσεις με οινικές διαδρομές και οινοτουριστικά πακέτα.
- «Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης»: γευστική δοκιμή των καλύτερων οίνων και του καλύτερου αποστάγματος του Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων 2019.
- Το Thessaloniki Food Festival στα ΒορΟινά.