Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ. Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΜΠΕΛΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ. ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΑΜΠΕΛΩΝΑ, ΜΕ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑΤΟΣ (TERROIR) ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
Το «Κτήμα Γεροβασιλείου» δραστηριοποιείται στον χώρο τού αμπελιού και του κρασιού από το 1981. Στις πλαγιές τής Επανομής, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, ο ιδιαίτερα φροντισμένος αμπελώνας περιβάλλει το σύγχρονο οινοποιείο, όπου παράγονται τα κρασιά τού Κτήματος.
Η καλλιέργεια του αμπελώνα γίνεται με ιδιαίτερη φροντίδα και με συνεχείς πειραματισμούς στη μελέτη ελληνικών και διεθνών γνωστών και άγνωστων ποικιλιών. Η εξέλιξη της τεχνολογίας συνοδοιπορεί με την παράδοση σε όλη τη διάρκεια της αμπελοκαλλιέργειας και της οινοποίησης. Στόχος είναι η παραγωγή ποιοτικών κρασιών από τον ιδιόκτητο αμπελώνα, με τα τυπικά χαρακτηριστικά τού μικροκλίματος (terroir) τής περιοχής.
Στην καρδιά τού οινοποιείου, το Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου παρουσιάζει όψεις τής παγκόσμιας αμπελοοινικής ιστορίας. Η δημιουργία τού Μουσείου Οίνου και η πραγματοποίηση διαφόρων δραστηριοτήτων –επισκέψεις, γευστικές δοκιμές, εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, εκδόσεις– συμβάλλουν από κοινού στη μετάδοση του αμπελοοινικού πολιτισμού.
Το «Κτήμα Γεροβασιλείου» προσαρμόστηκε στις νέες συνθήκες για την προστασία και ασφάλεια των εργαζομένων και των καταναλωτών. Η καλλιέργεια του αμπελιού και η παραγωγή προχωράνε και οι καθιερωμένες εργασίες συνεχίζονται, τηρουμένων των απαραιτήτων αποστάσεων και όλων των μέτρων ασφαλείας. Η ασφάλεια και η ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα.
Οι διακρίσεις
Οινοποιείο της χρονιάς: «Wine & Spirits», ΗΠΑ, 2017, 2015, 2014, 2012, 2011, 2010, 2006.
Ευρωπαϊκό οινοποιείο τής χρονιάς: «Ceuco», Ισπανία 2009.
Ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου ανάμεσα στους έξι καλύτερους οινοπαραγωγούς τού κόσμου: «Wein Gourmet», Γερμανία, 2007.
Ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου, καλύτερος οινοπαραγωγός τής Ανατολικής Μεσογείου: «International Wine & Spirit Competition 2005», Αγγλία 2005.
Ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου, καλύτερος έλληνας οινοπαραγωγός: «Tom Stevenson’s Wine Report» 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009.