ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΚΡΑΣΙΩΝ (ΔΑΜΑΣΚΙΟΣ ΛΕΥΚΟΣ, ΡΟΖΕ, ΕΡΥΘΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΗ, «ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ»), ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΤΑΞΙΔΙ, ΓΕΜΑΤΟ ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΟΜΙΣΕΙ ΟΙ ΔΥΟ ΝΕΟΙ, ΤΑ ΠΑΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.
Ο Μίλτος και ο Γιώργος Δαμάσκος είναι δύο αδέλφια από τη Θεσσαλονίκη, που έρχονται να ταράξουν τα νερά στον χώρο τού κρασιού, σπάζοντας τα κατεστημένα με τη νεανικότητα και τη δημιουργικότητα που τους χαρακτηρίζει. Τα αδέλφια ασχολούνται με τη γη και το κρασί από τα παιδικά τους χρόνια. Αυτή η αγάπη αποδεικνύεται πλέον και από τις σπουδές τους: ο Μίλτος φοιτά στη Γεωπονική Σχολή τού ΑΠΘ (στον Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων) και ο Γιώργος στο Τμήμα Γεωπονίας, με κατεύθυνση τη Φυτική Παραγωγή.
Όπως δηλώνουν και οι δύο, μιλώντας στη «Citymag», η οικογένειά τους δεν είναι νέα στον χώρο τού κρασιού – ο Μίλτος και ο Γιώργος αποτελούν την τρίτη, πλέον, γενιά τής οικογενειακής επιχείρησης. Ως μεγαλύτερος αδελφός, ο Μίλτος αναπολεί τις βόλτες που έκαναν από μικροί με τον πατέρα τους στους οικογενειακούς αμπελώνες, τα μαθήματα, αλλά και τα μυστικά που τους μετέφερε για τις τεχνικές καλλιέργειας της αμπέλου. Όπως εξηγεί, αποτελούσε οικογενειακό όνειρο οι δύο γιοι –και εγγονοί– να συνεχίσουν το όραμά τους με αγάπη για το αμπέλι και το καλό ελληνικό κρασί. Όπως σπεύδει να συμπληρώσει με αποφασιστικότητα ο Γιώργος, σκοπεύουν να συνεχίσουν με μεράκι, αγάπη και νέα τεχνολογία το έργο των προγόνων τους: έτσι, εκεί, στα ίδια χώματα της Νέας Μεσημβρίας, λίγα χιλιόμετρα δυτικά τής Θεσσαλονίκης, σ’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο, όπου το υψόμετρο των 150 μέτρων και το κλίμα συνθέτουν ένα μοναδικό terroir, συνεχίζουν να καλλιεργούν ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες στους ιδιόκτητους, οικογενειακούς αμπελώνες τους.
Παράγοντας και διαθέτοντας προς πώληση τέσσερις ετικέτες κρασιών (Δαμάσκιος Λευκός, Ροζέ, Ερυθρός και την πιο πρόσφατη, «Βασιλιάς για μια μέρα»), προσπαθούν να μας συμπαρασύρουν σε ένα όμορφο ταξίδι, γεμάτο γεύσεις και αρώματα. Και όπως φαίνεται κι από τις κριτικές και τα μετάλλια που έχουν αποκομίσει οι δύο νέοι, τα πάνε πολύ καλά.
Η άνοιξη ωστόσο φέτος, εκτός από την αναγέννηση στη φύση και τους αμπελώνες, επέβαλε και μια διαφορετική κανονικότητα για όλους μας. Η νέα εποχή –μετά τον κορωνοϊό– βρίσκει ωστόσο το Οινοποιείο Δαμάσκιος πιο έτοιμο παρά ποτέ να εξυπηρετήσει με ασφάλεια όλους τους πελάτες, πάντοτε σύμφωνα με τις συστάσεις των ειδικών.