Κοντά στους 40 από τους πλέον ευάλωτους κατοίκους τής Αθήνας, που ανήκουν στο δίκτυο του ελληνικού περιοδικού δρόμου, θα απολαύσουν την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα το βράδυ τής Ανάστασης, το καλοψημένο, μυρωδάτο αρνάκι την Κυριακή τού Πάσχα.
Η δράση ήταν ένα από τα επτά σημεία τής καμπάνιας «Να αγαπάς και να αγωνίζεσαι» που στήθηκε και δρομολογήθηκε αμέσως μετά την αναστολή τής έκδοσης του περιοδικού δρόμου «σχεδία», στα μέσα Μαρτίου. Το διάστημα αυτό, τα γεύματα θα σχεδιάζει και θα προετοιμάζει εθελοντικά μια ομάδα αποτελούμενη από ορισμένους από τους πλέον καταξιωμένους σεφ τού τόπου μας, όπως ο Μανόλης Γαρνέλης, ο Βασίλης Παπαδόπουλος (του ιστορικού εστιατορίου «Βασίλαινας») και ο Ηλίας Αναστασιάδης (καθηγητής Μαγειρικής στη σχολή «Le Monde» και συνδημιουργός τού ξεχωριστού στεκιού «Ο Φλάρος» στη Σίφνο).
ΟΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ Σ’ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ «ΑΣΚΗΣΗ ΑΡΧΟΝΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΟΣ» ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΟΥΝ ΣΤΟ 213-02.31.220 Ή ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ EMAIL ΣΤΟ INFO@SHEDIA.GR.
Σε αυτό το πρώτο «πακέτο» που θα διανεμηθεί το βράδυ τής Ανάστασης θα περιλαμβάνεται από ένα τσουρέκι, φτιαγμένο με στοργή και αγάπη από τον κορυφαίο ζαχαροπλάστη Στέλιο Παρλιάρο, αλλά και από μία χειροποίητη λαμπάδα, προσφορά των ανθρώπων των εκδόσεων «Εν Πλω».
Η διανομή των ατομικών γευμάτων στους χώρους όπου διαβιούν οι άνθρωποι του ελληνικού περιοδικού δρόμου θα γίνεται από το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα και μέχρι το τέλος Απριλίου, από τους ανθρώπους και τα οχήματα των υπηρεσιών βοήθειας της Interamerican.
Πώς μπορείτε να συμμετάσχετε
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σ’ αυτήν την «άσκηση αρχοντιάς τού προσφέροντος» και να συμβάλουν στη διανομή τού φαγητού μπορούν να καλούν στο 213-02.31.220 ή να στείλουν email στο info@shedia.gr.
Όπως σημειώνει η «σχεδία», σε πρώτη φάση η διανομή θα γίνεται μόνο στην ομάδα των πωλητών τού περιοδικού που βιώνει ακόμη πιο σκληρά την παρούσα κρίση (άνθρωποι με ιδιαίτερα επιβαρυμένη υγεία, βαθιά στην τρίτη ηλικία κοκ.) και όχι σε όλους τους ανθρώπους τής Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, «γεγονός που είναι στενόχωρο, αλλά καταβάλλονται προσπάθειες, εφόσον υπάρξει η δυνατότητα, η ενέργεια αυτή να φτάσει σε όλους».
Σε πρώτη φάση, οι μυρωδιές από τα «φαγητά τής μαμάς» θα φτάσουν σε Νέο Κόσμο, Παγκράτι. Βύρωνα, Μεταξουργείο, Κολωνό, Πειραιά, Ηλιούπολη, Χαϊδάρι, Δάφνη, Αμπελόκηπους, Γκύζη, Ομόνοια, Νέα Φιλαδέλφεια, Καλλιθέα και Άγιο Ελευθέριο.