Η «Γυναίκα τής Πάτρας», η συγκλονιστική παράσταση που τάραξε τα νερά τού θεατρικού κόσμου, προκάλεσε κύματα ενθουσιασμού από τους θεατές και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη, στο θέατρο «Αριστοτέλειο». Η Ελένη Κοκκίδου σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας «μεταμορφώνεται» σε Πανωραία, ερμηνεύοντας μοναδικά τον σπαρακτικό μονόλογο της «Γυναίκας τής Πάτρας» του Γιώργου Χρονά, προσφέροντας δυνατές συγκινήσεις και εσωτερικές δονήσεις. Οι συναισθηματικές μεταπτώσεις από τη λύπη στη χαρά, από τα δάκρυα στο γέλιο, από τον πόνο στην οργή και από την ένταση στη σιωπή ισορροπούν αρμονικά, δημιουργώντας μια εκρηκτική παράσταση.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερη θεατρική απόδοση των αφηγήσεων της ζωής τής πόρνης Πανωραίας από τον ποιητή Γιώργο Χρονά, ο οποίος τις κατέγραψε με σειρά συνεντεύξεων τη δεκαετία του 1980. Ο παραληρηματικός μονόλογος μιας παθιασμένης, πονεμένης γυναίκας που εξομολογείται τη ζωή της και μιλά ανοιχτά χωρίς φόβο για τον πόνο, τη βία, την ηδονή, την αγάπη, τον έρωτα. Ένα πλάσμα πληθωρικό που τραγουδάει, χορεύει, κλαίει, γελάει, θυμώνει, προκαλεί… Ένας καταρράκτης λέξεων, ήχων, εκφράσεων και πόνου.
Ο χειμαρρώδης λόγος τής Πανωραίας γίνεται ποίηση. Η γλώσσα που χρησιμοποιεί είναι αυτή τής λαϊκής ψυχής που απελευθερώνεται. Η ζωή της ακροβατεί ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο. Μια ζωή ακραία, σκληρή, επικίνδυνη, αλλά με πάθος και ορμή. Η ηρωίδα, με τρόπο μοναδικά αυθεντικό, με αμεσότητα και πηγαία λαϊκότητα, αφηγείται τη ζωή της με συνταρακτική τραγικότητα, αλλά και κωμικές εξάρσεις. Γεύεται τη ζωή ολόκληρη, την εξαντλεί με όλη της την ύπαρξη, χωρίς κανόνες και περιορισμούς, χωρίς μιζέρια.