Αυτόν τον αστικό μύθο έρχεται να καταρρίψει το Anza Kitchen and Bar, το εστιατόριο που λειτουργεί στο ισόγειο του πεντάστερου Vanoro Hotel, στην οδό Δωδεκανήσου. Το σημείο είναι προνομιακό – στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μία ανάσα από την καρδιά της πόλης. Ο χώρος αποπνέει υψηλή αισθητική και διακριτική πολυτέλεια. Όσο για την κουζίνα, έχει «χτιστεί» πάνω στη φιλοσοφία της ελληνικής κουλτούρας, που θεωρεί δεδομένο ο οικοδεσπότης να φροντίζει εξαιρετικά τους καλεσμένους του, προσφέροντάς τους λαχταριστές γεύσεις με πρώτη ύλη τα πιο αγνά τοπικά υλικά.
Αυτή ακριβώς είναι η «συνταγή» του Anza Kitchen and Bar, το οποίο έχει γίνει το αγαπημένο μας στέκι για brunch στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εκεί, η δημιουργική και ανήσυχη ομάδα του εστιατορίου έχει ετοιμάσει ένα μενού, που πατά στη λογική του stress-free.
Stress-free στις γεύσεις, με ένα μενού à la carte πρωινού που προσφέρει άπειρες δυνατότητες συνδυασμών. Στο τραπέζι σας θα βρείτε χωριάτικο και πολύσπορο ψωμί, κουλούρι Θεσσαλονίκης, μαρμελάδα, βούτυρο και μέλι. Από εκεί και πέρα, όλες οι επιλογές είναι στα χέρια σας, για να δημιουργήσετε το brunch των ονείρων σας. Ξεκινάμε από τα αβγά (βραστά, ομελέτα, ποσέ σε ψωμί ολικής με αβοκάντο, σκαμπλ ή τηγανητά) και τα συνοδευτικά τους (πιπεριές, μανιτάρια, ντομάτα, γκούντα, φέτα, χοιρινό ζαμπόν και μπέικον, καπνιστή γαλοπούλα, χοιρινά καπνιστά λουκάνικα), για να προχωρήσουμε σε vegan επιλογές (γιαούρτι αμυγδάλου, μπάρα ενέργειας, ανοιχτό σάντουιτς με αβοκάντο και τόφου, γλυκά μπουρίτος με ταχίνι και μπανάνα), μια μεγάλη ποικιλία σε γαλακτοκομικά και δημητριακά (πόριτζ, corn flakes, choco pops, χειροποίητο μούσλι, σταφίδες, αποξηραμένα βερίκοκα, καρύδια, γκρανόλα και goji berries), όπως επίσης και σε αλείμματα (Nutella, ταχίνι, φυστικοβούτυρο, σιρόπι σφενδάμου). Δεν λείπουν η κρύα γωνιά (με σαλάτες και ποικιλίες τυριών και αλλαντικών) και οι παραδοσιακές γεύσεις (με νοστιμιές όπως χωριάτικη τυρόπιτα και σπανακοτυρόπιτα, μπουγάτσα με κρέμα, μακεδονικός χαλβάς και αβγόφετες με ζάχαρη), ενώ, για όσους δεν διανοείστε να κλείσετε το brunch σας χωρίς κάποιο επιδόρπιο, οι άνθρωποι του Anza Kitchen and Bar έχουν ετοιμάσει για εσάς ρυζόγαλο, φρέσκιες φρουτοσαλάτες, κρουασάν βουτύρου, pancakes με Nutella και άχνη, αλλά και ένα πεντανόστιμο χειροποίητο κέικ.
Stress-free στο ωράριο, καθώς στο Anza Kitchen and Bar κυριολεκτικά κάθε ώρα της ημέρας είναι η κατάλληλη για να απολαύσετε το καλύτερο brunch με την παρέα σας. Η κουζίνα ανοίγει στις 07:30 το πρωί και κλείνει στις 22:30 το βράδυ – μια δυνατότητα που δύσκολα θα βρείτε οπουδήποτε αλλού στη Θεσσαλονίκη.
Stress-free και στις τιμές, καθώς με μόλις 17 ευρώ κατ’ άτομο μπορείτε να απολαύσετε οποιαδήποτε από τις νοστιμιές του καταλόγου επιθυμείτε, σε οποιονδήποτε συνδυασμό και με απεριόριστη κατανάλωση, με έως και δύο ροφήματα κατ’ άτομο (με μια επιλογή από εξαιρετικούς καφέδες, τα δημοφιλέστερα τσάγια, αλλά και ολόφρεσκους, δροσερούς χυμούς).
Η ομάδα του Anza Kitchen and Bar έθεσε στόχο να μας προσφέρει το νοστιμότερο brunch με τις καλύτερες τοπικές πρώτες ύλες σε προνομιακή τιμή, κάθε ώρα της ημέρας. Και μάλλον τα κατάφερε εξαιρετικά καλά – και με το παραπάνω.
Info: «Anza Kitchen and Bar», Δωδεκανήσου 6, Θεσσαλονίκη. Τ. 2310 533 832. Στο Facebook: https://www.facebook.com/anzaskg Στο Instagram: https://www.instagram.com/anzaskg/ ΣτοTikTok: https://www.tiktok.com/@anzaskg