Αν είστε Θεσσαλονικιός, αποκλείεται να μη γνωρίζετε τι είναι το αρμενοβίλ. Πρόκειται για ένα πλούσιο σεμιφρέντο (ιδανικά, συνοδευμένο από ζεστή σοκολάτα και αμύγδαλο), συνώνυμο της Θεσσαλονίκης. Επί της ουσίας πρόκειται για μια βάση κρέμας, η οποία εμπλουτίζεται με μπεζέδες, καβουρντισμένα αμύγδαλα και κομματάκια σοκολάτας. Φορμάρεται, παγώνει στην κατάψυξη, ξεφορμάρεται και γαρνίρεται με καραμελωμένα αμύγδαλα, σος σοκολάτας και μπεζέδες. Ένα από τα καλύτερα το δοκιμάσαμε από τα χεράκια τής Ευγενίας Καλατζή – και, ναι: τόσο ο μπαμπάς όσο και ο παππούς της ήταν ζαχαροπλάστες. Το αρμενοβίλ που φτιάχνει η Ευγενία μάς θύμισε πολύ την πολίτικη συνταγή: είναι βελούδινο, κρεμώδες και πολύ πλούσιο, ονειρικά τακτοποιημένο ανάμεσα σε δύο φύλλα ντακουάζ.
«Armenonville»: το γλυκό τής πόλης
Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, που άλλαξε το πολιτιστικό πρόσωπο της πόλης, γιορτάζει τα 25 του χρόνια με ένα πρόγραμμα «λαμπρών αστέρων»
Citymag Newsroom
14 Ιανουαρίου 2025
Δημοφιλή
Δημοφιλή