Υλικά:
230 γραμ. σφολιάτα (μπορείτε να προτιμήσετε έτοιμο φύλλο) ~ 75 γραμ. κρέμα γάλακτος ~ 200 γραμ. καπνιστό ζαμπόν (ή όποιο άλλο αλλαντικό θέλουμε) ~ 1 κρόκος αβγού ~ 1 κουταλιά γάλα ~ 100 γραμ. τριμμένο τυρί γκούντα ~ Αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση:
01
Απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας στον πάγκο εργασίας και το κόβουμε σε 8 τρίγωνα κομμάτια. Αλείφουμε τα τρίγωνα με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
02
Κόβουμε το ζαμπόν σε μακρόστενες λωρίδες, τις οποίες τοποθετούμε κατά μήκος της μακρύτερης πλευράς του τριγώνου. Μοιράζουμε το τυρί.
03
Τυλίγουμε τα τρίγωνα, σχηματίζοντας μισοφέγγαρα. Τοποθετούμε σε ταψί, πάνω σε λαδόκολλα.
04
Χτυπάμε τον κρόκο του αβγού με το γάλα. Αλείφουμε τα κρουασάν και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (στους 180 βαθμούς Κελσίου) για περίπου 20 λεπτά.