Υλικά
(για 2 άτομα)
4 αβγά ~ 1 αβοκάντο ~ 4 φέτες προσούτο.
ΓΙΑ ΤΑ ENGLISH MUFFINS:
60 γραμ. βούτυρο ~ 7 γραμ. αλάτι ~ 7 γραμ. μαγιά ~ 1 κουτ. σούπας ζάχαρη ~ 450 γραμ. φρέσκο γάλα ~ 450 γραμ. αλεύρι.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ ΟΛΑΝΤΕΖ:
300 γραμ. βούτυρο ~ 2 αβγά ~ 1 κουτ. γλυκού ξίδι λευκό ~ 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Ντιζόν ~ Αλάτι και πιπέρι.
Εκτέλεση:
01
Για να φτιάξουμε τα ψωμάκια, ξεκινάμε βάζοντας βούτυρο και ζάχαρη να λιώσουν μαζί. Αμέσως μετά προσθέτουμε το γάλα, τη μαγιά και το αβγό, ανακατεύοντας ενδελεχώς με σύρμα. Αφήνουμε για 3-4 λεπτά στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι και ρίχνουμε το μείγμα του γάλακτος. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, αφήνοντας εν συνεχεία σε ζεστό σημείο για μία ώρα, μέχρι να φουσκώσει. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και το λαδώνουμε ελαφρά. Βάζουμε μια γεμάτη κουταλιά τής σούπας για κάθε μάφιν και τα ψήνουμε για 4 λεπτά από κάθε μεριά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
02
Για τη σος Ολαντέζ ξεκινάμε λιώνοντας το βούτυρο. Μέχρι να λιώσει, χτυπάμε με σύρμα τα αβγά με το ξίδι σε ένα μπολ. Κατεβάζουμε το βούτυρο από τη φωτιά και, όσο είναι καυτό, το ρίχνουμε σιγά σιγά στα αβγά, χτυπώντας συνεχώς με σύρμα. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
03
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε νερό με 2-3 κουταλιές τής σούπας ξίδι. Βάζουμε τα αβγά σε μικρά μπολάκια και χαμηλώνουμε τη φωτιά, όταν το νερό βράσει. Ρίχνουμε με προσοχή τα αβγά και τα αφήνουμε για 4 λεπτά.
04
Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα πιάτο. Κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες, τις οποίες τοποθετούμε προσεκτικά πάνω στα ψωμάκια. Από πάνω τους βάζουμε τα ποσέ αβγά και 3-4 κουταλιές τής σούπας σος Ολαντέζ (για κάθε μερίδα). Σερβίρουμε με τις φέτες προσούτο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.