Τα γιαπωνέζικα πιάτα ποικίλλουν, ανάλογα με την περιοχή. Αυτό που είναι κοινό σε όλη τη χώρα, ωστόσο, είναι οι ανοιχτές αγορές, που σερβίρουν street food όπως το ταϊγιάκι (λιχουδιές σε σχήμα ψαριού, γεμιστές με πάστα από κόκκινα φασόλια) και το τάκο ταμάγκο (ψητό χταπόδι γεμιστό και αβγά ορτυκιού).
Το «Food Insider» ταξίδεψε από το Τόκιο ώς την Οκινάουα, για να εξερευνήσει τα πιάτα αυτά – και για να μας προτείνει πού να τα δοκιμάσουμε, αν βρεθούμε στη χώρα τού Ανατέλλοντος Ήλιου.