Υλικά
(για 6 burgers)
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ:
1 γλυκοπατάτα ~ 1/2 ματσάκι κόλιανδρο ~ 1/2 ματσάκι βασιλικό ~ 1/2 φλιτζάνι βρασμένα ρεβίθι ~ 1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρόμη ~ 2 κουτ. σούπας λιναρόσπορ ~ 1/2 φλιτζάνι φιστίκι ~ Τζίντζε ~ Σκόρδ ~ Αλάτι, πιπέρ ~ 1/2 κουτ. σούπας σησαμέλαι ~ 1 κουτ. σούπας ταμάρι (μια πικάντικη και αρκετά αλμυρή ιαπωνική σάλτσα σόγιας ~ 1 κουτ. γλυκού λάιμ.
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ:
1 κουτ. σούπας σκόρδ ~ 4 κουτ. σούπας φιστικοβούτυρ ~ 2 κουτ. σούπας λάιμ ~ 2 κουτ. σούπας ταμάρι ~ 1/2 κουτ. σούπας σιρόπι σφενδάμου ~ 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ~ Λίγο πιπέρι καγιέν ~ Λίγο νερό.
Εκτέλεση
01
Βάζουμε τη μισή γλυκοπατάτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ, ώστε να φτιάξουμε μιαν ενιαία, εύπλαστη μάζα. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο. Την άλλη μισή γλυκοπατάτα την κόβουμε σε ροδέλες, την αλατίζουμε και την ψήνουμε.
02
Για να σερβίρουμε, κόβουμε στη μέση ένα ψωμάκι ολικής ή ένα πολύσπορο και στη μία φέτα στρώνουμε λίγο μαρούλι, μία ροδέλα ντομάτας, μία ροδέλα γλυκοπατάτας, το μπιφτέκι και το ντρέσινγκ. Μπορούμε να το σερβίρουμε με πατάτες φούρνου και πράσινη σαλάτα.