Για αρχή, θα σας ανοίξουμε την όρεξη με μια σειρά από νοστιμιές: αφράτα κρουασάν, αβγά Μπένεντικτ, κροκ μεσιέ και μαντάμ, βάφλες με παγωτό και γκοφρέτα, πάνκέικς με κομποτέ φράουλας, πραλίνα ή σιρόπι σφενδάμου. Και συνεχίζουμε: μαριναρισμένος σολομός σε βότκα με αβγά ορτυκιού, σπαράγγια και σιναπόσπορο, αραντσίνι με κατσικίσιο τυρί, σαφράν και πικάντικη σάλτσα ντομάτας, καπνιστό χέλι με φασόλια γίγαντες σε κρούστα πάνκο με πορτοκάλι, σπαράγγια με αβγό, λουκάνικο Τζουμαγιάς και τρούφα. Πεινάσατε; Ωραία… Αν ρωτάτε, λοιπόν, πού μπορείτε να τα γευθείτε όλα αυτά (λογική ερώτηση…), η απάντηση είναι μία: στο «Charlie D.», τη μοναδική, ίσως, αυθεντική μπρασερί στο κέντρο τής Θεσσαλονίκης (στο ισόγειο του ξενοδοχείου «The Excelsior»), όπου ο restaurateur Απόστολος Τραστέλης και ο σεφ Γιάννης Τσικονδούρας κάνουν πραγματικά θαύματα.
