fbpx

Citymagthess.gr

«Χρυσά» μυστικά για brunch και αβγά

Μοιραστείτε το

Είκοσι συνταγές απαραίτητες για το καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο brunch menu απ’ όλο τον κόσμο ετοιμάζεται να μας παρουσιάσει σε ένα πεντάωρο masterclass ο Βασίλης Σπόρος, σεφ τού «Mama Roux», με το πιο διάσημο brunch στην Αθήνα τα τελευταία οκτώ χρόνια. Με απλές συνταγές και επίδειξη όλων των τεχνικών, θα μας μάθει τα μυστικά για τα πιο γνωστά πιάτα με αβγά, για σταθερό και επιτυχημένο κάθε φορά αποτέλεσμα.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ MASTERCLASS, ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΒΓΑ ΜΠΕΝΕΝΤΙΚΤ, ΤΑ ΑΒΓΑ ΜΠΕΝΕΝΤΙΚΤ ΡΟΥΑΓΙΑΛ ΚΑΙ ΤΑ ΑΒΓΑ ΦΛΟΡΕΝΤΙΝ, ΕΝΩ ΘΑ ΜΥΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΑΒΓΑ ΠΟΣΕ, ΑΒΓΟ ΣΤΟΥΣ 63 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ, ΑΒΓΟ ΣΤΟΥΣ 75 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ, ΣΟΣ ΟΛΑΝΤΕΖ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΓΓΛΕΖΙΚΑ ΜΑΦΙΝ – ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΑ ΠΙΑΤΑ ΠΟΥ ΣΕΡΒΙΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ BRUNCH.

Στο πλαίσιο του masterclass, θα δούμε συνταγές όπως τα αβγά Μπένεντικτ, τα αβγά Μπένεντικτ Ρουαγιάλ και τα αβγά Φλορεντίν, ενώ θα μυηθούμε και σε τεχνικές για αβγά ποσέ, αβγό στους 63 βαθμούς Κελσίου, αβγό στους 75 βαθμούς Κελσίου, σος Ολαντέζ, αλλά και εγγλέζικα μάφιν – τα πιο διάσημα πιάτα που σερβίρονται στο brunch. Συγκεκριμένα, θα δούμε από την αρχή τη ζύμη και το σωστό ψήσιμο για τα English muffins και το μυστικό για μια σταθερά πετυχημένη σος Ολαντέζ, ενώ θα δοκιμάσουμε τρεις τεχνικές για ποσάρισμα αβγών, η μία εκ των οποίων είναι το περιβόητο αβγό των 63 βαθμών Κελσίου. Ακόμη, θα μιλήσουμε και για τις παραλλαγές τού πιάτου με καπνιστό ζαμπόν, με καπνιστό σολομό και με σπανάκι σοτέ.

Οι παρασκευές

Πάνκέικς γλυκά και αλμυρά: πάνκέικς με αυθεντικό σιρόπι σφενδάμου και βούτυρο, πάνκέικς με χειροποίητη πραλίνα φουντουκιού και κόκκινα φρούτα, αλλά και πάνκέικς με τραγανό μπέικον, τηγανητό αβγό και σιρόπι σφενδάμου. Τεχνικές: αβγά τηγανητά (sunny side up), αβγά over easy, ψήσιμο πάνκέικς και χειροποίητη πραλίνα φουντουκιού. Θα δούμε το μείγμα, αλλά και το σωστό ψήσιμο για τα πάνκέικς, θα φτιάξουμε τη δική μας πραλίνα φουντουκιού και θα δοκιμάσουμε διάφορους συνδυασμούς για γλυκό ή αλμυρό αποτέλεσμα.

Βελγικές βάφλες γλυκές και αλμυρές: βάφλες με άχνη ζάχαρη και κόκκινα φρούτα, αλλά και βάφλες με τραγανό τηγανητό κοτόπουλο μαγειρεμένο σε βουτυρόγαλα, μπέικον και σιρόπι σφενδάμου. Τεχνικές: τηγανητό κοτόπουλο μαγειρεμένο σε βουτυρόγαλα. Θα δούμε το μείγμα και το σωστό ψήσιμο για βάφλες, αλλά και δύο γνωστούς τρόπους σερβιρίσματος: έναν κλασικό (με άχνη ζάχαρη) και ένα αγαπημένο στον αμερικανικό Νότο (με τραγανό τηγανητό κοτόπουλο, μπέικον και σιρόπι σφενδάμου).

Scotch eggs: η διάσημη σε όλο τον κόσμο συνταγή, που ξεκίνησε από το λονδρέζικο πολυκατάστημα «Fortnum and Mason», συνδυάζει το κρέας από λουκάνικο με ένα μελάτο αβγό και την πιο τραγανή κρούστα που έχετε φανταστεί.

Αβγά ποσέ σε σάλτσα ντομάτας. Το κατεξοχήν ανατολίτικο πιάτο για πρωινό, που προετοιμάζεται με μια πικάντικη σάλτσα ντομάτας, αρωματισμένη με harissa και ras-el-hanout (ο «βασιλιάς» των μπαχαρικών) και τελειώνει με λιωμένο κατσικίσιο τυρί και φρέσκο κόλιανδρο.

Huevos rancheros με salsa fresca kai avocado, αλλά και με chili con carne. Τι καλύτερο για την εισαγωγή στη μεξικάνικη κουζίνα από ένα πλούσιο πιάτο για πρωινό, με αβγά ποσέ σε σάλτσα ντομάτας με ψητές πιπεριές τσίλι, σερβιρισμένα πάνω σε τραγανές τορτίγιες καλαμποκιού, σε δύο εκδοχές: τη veggie (με salsa fresca και avocado) και την έξτρα πικάντικη (με chili con carne).

Omelette farcie με καπνιστό σολομό. Το πιάτο, το οποίο έχει αναδείξει στη Νέα Υόρκη ο σεφ Ντανιέλ Μπουλούντ, ακούγεται απλό, αλλά σίγουρα δεν είναι. Ομελέτα γεμιστή με καπνιστό σολομό και αβγά scrambled: για να βγει τέλεια, χρειάζεται απόλυτος έλεγχος και γνώση στις τεχνικές τής ομελέτας και των αβγών scrambled.

Spanish tortilla: η πιο απλή συνταγή (ουσιαστικά, για ομελέτα με πατάτες και κρεμμύδια) μετατρέπεται σε ένα μαγικό και ιδιαίτερο πιάτο για όσους το έχουν δοκιμάσει, αν ακολουθήσουμε τα σωστά βήματα, με τα κατάλληλα υλικά.

Steak and egg ramen bowl: ένας μοναδικός συνδυασμός τής κλασικής ιαπωνικής συνταγής με ζωμό από κοτόπουλο και tare από σιγοκαπνιστή πανσέτα, ramen noodles, ομελέτα με μυρωδικά και medium rare tri tip βοδινό.

Classic double cheeseburger: σίγουρα το απόλυτο μπέργκερ, που βρίσκουμε συχνά σε ένα brunch menu. Δύο λεπτά μπιφτεκάκια περασμένα από πρέσα, που ψήνονται για μερικά δευτερόλεπτα, αποτελούν το πιο γευστικό και γρήγορο μπέργκερ που έχετε δοκιμάσει.

NY cheesecake: το τσίζκέικ στην πιο ολοκληρωμένη εκδοχή του, αφράτο και ψημένο στον φούρνο.

Χειροποίητα ντόνατς: δεν είναι καθόλου περίεργο ότι τα χειροποίητα και ευφάνταστα ντόνατς κερδίζουν τη θέση τους στα μενού brunch των περισσότερων εστιατορίων – κι εμείς, φυσικά, θα εξερευνήσουμε τη δημιουργική πλευρά τους.

Κοκτέιλ: «Sriracha Bloody Mary» και «Mimosa». Κλείνουμε με λίγο αλκοόλ το μενού μας, με μια πικάντικη παραλλαγή για «Bloody Mary» με Sriracha, αλλά και μια κλασική «Mimoza», ένα διαχρονικό κοκτέιλ που συνοδεύει πιάτα brunch.

INFO: To masterclass είναι προγραμματισμένο για τη ΔΕ 27.04, στις 17:00, στο «Cooking Workshop Consulting» – CWC (Λέοντος Σοφού 18, Τ. 2310-277.280). Διάρκεια σεμιναρίου: 5 ώρες. Κόστος συμμετοχής: 120 ευρώ (τμήμα 36 ατόμων). Περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://bit.ly/2TUy9Vl

Μοιραστείτε το
Scroll to Top

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε την Πολιτική απορρήτου.

Ρυθμίσεις Cookies

Παρακάτω μπορείτε να επιλέξετε ποια cookies θα επιτρέψετε σε αυτή την ιστοσελίδα. Πατήστε στην αποθήκευση ρυθμίσεων για να εφαρμόσετε την επιλογή σας.

ΛειτουργικάΗ ιστοσελίδα για να δουλέψει χρησιμοποιεί κάποια απαραίτητα λειτουργικά cookies.

ΣτατιστικάΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για στατιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να βελτιώσουμε το περιεχόμενο που σας προσφέρουμε.

Κοινωνικά ΔίκτυαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies από τα κοινωνικά δίκτυα, ώστε να μπορούμε να σας δείξουμε περιεχόμενο από πλατφόρμες όπως το YouTube και το FaceBook. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΔιαφημίσειςΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για διαφημιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να σας προσφέρουμε περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΆλλαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί και ορισμένα cookies από υπηρεσίες που δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες