Έβαλε τη Μάκρη και τον Έβρο στον παγκόσμιο χάρτη τού ελαιολάδου. Τα προϊόντα της σαρώνουν σε όλους τους διαγωνισμούς διεθνώς, χάρη στην απίθανη γεύση, τη φινετσάτη ισορροπία, τη σύγχρονη καλλιέργεια και την ποικιλία των προϊόντων της. Περί της εταιρείας «Κύκλωπας» ο λόγος, τα φημισμένα προϊόντα τής οποίας θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όσοι παραβρεθούν στην παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί στο «Olicatessen» το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου.
Η «Κύκλωπας» ΑΕ είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε την πορεία της αρκετές γενιές πίσω. Από μικρό παιδί, ο Αργύρης Κελίδης γνωρίζει τον κόσμο τής ελιάς, δίπλα στον πατέρα και τη μητέρα του. Με γερά θεμέλια και άριστη γνώση που του κληροδοτήθηκαν, αποφασίζει με τη σύζυγό του, Νίκη Κελίδου, και τη δική τους πλέον οικογένεια να δημιουργήσουν το 1982 το δικό τους ελαιοτριβείο, ο οποίο χτίζεται στη Μάκρη, μέσα σε έναν από τους αρχαιότερους ελαιώνες τής Μεσογείου, δίπλα στη σπηλιά τού ομηρικού Κύκλωπα και την αρχαία Εγνατία οδό. Σήμερα, η οικογένεια Κελίδη, μετά από συνεχή ενημέρωση, πάθος και αγάπη γι’ αυτό που κάνει, καλλιεργεί 12.000 ελαιόδεντρα και 2.000 δέντρα βιολογικής καλλιέργειας της τοπικής ποικιλίας, παράγοντας το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο «Κύκλωπας», ένα από τα περισσότερο βραβευμένα ελαιόλαδα στη χώρα μας.
Στο πλαίσιο του masterclass, η Βάλια Κελίδου και ο Αλέξανδρος Τόκας θα μιλήσουν για τη σημασία τού ελαιολάδου στη ευρύτερη περιοχή, για τα ποιοτικά στοιχεία τού ελαιολάδου, τη φιλοσοφία και την καλλιέργεια, την προϊοντική γκάμα, αλλά και τους στόχους τής εταιρείας. Στο δεύτερο μέρος θα γίνει γευσιγνωσία των προϊόντων τής εταιρείας «Κύκλωπας» (ελαιόλαδα και μέλι).