ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ, ΤΟ «ΚΟΥΚΟΥ» ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΠΙΣΤΡΟ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑΣ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ Ή ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ. ΧΩΡΟΣ ΑΠΛΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΟΣ, ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΑΝΕΤΑ ΚΑΘ’ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΟΥ Σ’ ΑΥΤΟΝ.
Σας αρέσουν τα αβγά; Εμένα, πολύ. Υποψιάζομαι ότι το ίδιο ισχύει και για τους ιδιοκτήτες τού μοναδικού (εξ όσων γνωρίζω) εστιατορίου που έχει ως κύρια πρώτη ύλη τα αβγά: το egg based street food εστιατόριο «κουκού».
Ήταν γύρω στις 13:30, μεσημεράκι Κυριακής, όταν περάσαμε το κατώφλι τού «κουκού». Για καλή μας τύχη, υπήρχε ένα τραπέζι διαθέσιμο (πήγαμε χωρίς κράτηση). Η νεαρή κυρία στο σέρβις μάς υποδέχτηκε με χαμόγελο και μας οδήγησε στο τραπέζι μας.
Με μια πρώτη ματιά, το «κουκού» σού θυμίζει σύγχρονο μπιστρό που συναντάς σε πόλεις τού εξωτερικού όπως το Βερολίνο ή το Λονδίνο. Χώρος απλός και προσεγμένος, που σε κάνει να νιώθεις άνετα καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής σου σ’ αυτόν.
Το φαγητό
Και πάμε στο διά ταύτα: ο κατάλογός του είναι γεμάτος από λαχταριστές λιχουδιές, όχι μόνον αλμυρές, αλλά και γλυκές. Εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι, εκτός από αβγά, το εστιατόριο διαθέτει μια σειρά από μπέργκερ σε διάφορες εκδοχές, στοιχείο που τουλάχιστον εμένα με άφησε αδιάφορο, επειδή –αν μη τι άλλο– η πόλη σφύζει από καλά μπεργκεράδικα.
Μετά από ενδελεχή έρευνα, αποφασίσαμε να παραγγείλουμε πατάτες California (με λιωμένο τσένταρ και μπέικον), τη σαλάτα Passion (με σαλάτα μεσκλάν, κόκκινα φρούτα, κατσικίσιο τυρί, καραμελωμένο κρεμμύδι, καρύδι και κρέμα βαλσάμικο), το πιάτο Croque (με χωριάτικες αβγόφετες με μπεσαμέλ, γκούντα, γαλοπούλα, μαγιονέζα και αβγό μάτι), καθώς και το πιάτο «Ολλανδός» (με 2 αβγά ποσέ πάνω σε παραδοσιακές πίτες Πτολεμαΐδας, αβοκάντο, μπέικον, τυρί κρέμα, σχοινόπρασο, σος Ολαντέζ και καπνιστή πάπρικα).
Παρότι είχα κάποιες ενστάσεις ως προς την παρουσίαση σε ορισμένες περιπτώσεις, ομολογουμένως όλα τα πιάτα ήταν εξαιρετικά νόστιμα.
Νιώθω την υποχρέωση να ομολογήσω ότι το τελειωτικό χτύπημα μας το επέφερε το Sky Scraper: 5 στρώσεις αβγόφετες με πραλίνα φουντουκιού, πτι μπερ, πραλίνα bueno, πραλίνα bitter, πραλίνα φράουλα, τριμμένο Oreo και κόκκινα φρούτα. Κι όσο κι αν όλο αυτό ίσως ακούγεται λιγωτικό, η παρουσία των κόκκινων φρούτων κατάφερνε να ισορροπήσει απολύτως τη γεύση.
Για να συνοψίσω, θα σας έλεγα ότι, αν ψάχνετε μια διαφορετική πρόταση αφενός για να ικανοποιήσετε τις γαστρονομικές σας ανησυχίες, αφετέρου για να λάβετε πολλές θερμίδες (και το λέω γλυκά…), τότε το egg based street food εστιατόριο «κουκού» αποτελεί μια σίγουρη επιλογή για εσάς και για την παρέα σας.