Με καταγωγή από τον Πόντο (έναν τόπο που έδωσε αρκετά μαθήματα γαστρονομίας), η οικογένεια Παπαδόπουλου μετεγκαθίσταται στη Θεσσαλονίκη, όπου το 1948 αποφασίζει να ανοίξει την πρώτη της επιχείρηση, με αντικείμενο το πατροπαράδοτο ανατολίτικο λουκούμι. Η συνταγή, η οποία χρονολογείται στο 1300 μ.Χ., έφτασε στην οικογένεια όταν ο Σταύρος Παπαδόπουλος, τρείς γενιές νωρίτερα, επέστρεψε μετά τον διωγμό του στην ιδιαίτερή του πατρίδα, με την τέχνη να βρίσκεται σήμερα στα χέρια του κ. Γιώργου – και, όπως φαίνεται, έπεται συνέχεια… Το 2001 η επιχείρηση επανασυστήθηκε στο κοινό της, μεταφερόμενη σε έναν νέο, ανανεωμένο χώρο (στην Ίωνος Δραγούμη 49), όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα.
Λουκούμια «Παπαδόπουλος»: ένας κόσμος γλύκας
Η ηλεκτροκίνηση πρόσθεσε 3 εκατ. ευρώ στα ταμεία του ΟΑΣΘ, ανυπολόγιστο το περιβαλλοντικό όφελος
Citymag Newsroom
8 Οκτωβρίου 2024
Οι εναλλακτικές μορφές της οικογένειας σε πρώτο πλάνο στο προσεχές, 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Citymag Newsroom
8 Οκτωβρίου 2024