Όπως συνέβη και σε πολλές ακόμη ευρωπαϊκές χώρες, ήταν οι Ρωμαίοι εκείνοι που, στην πραγματικότητα, εισήγαγαν την τεχνική τής παρασκευής λουκάνικου στην Ισπανία. Έκτοτε, με το πέρασμα του χρόνου, κατέληξε στο τσορίθο που όλοι γνωρίζουμε (και αγαπάμε) σήμερα. Το «Food Insider» ταξίδεψε στην περιοχή τής Ανδαλουσίας, για να δει από κοντά πώς φτιάχνεται το τσορίθο ιμπέρικο – η καλύτερη εκδοχή τσορίθο, φτιαγμένη από μία πολύ συγκεκριμένη ράτσα χοίρων.