
Οπως ενδεχομένως φαντάζεστε, φανατικοί αναγνώστες και αναγνώστριες, ένα από τα θέματα που αγαπώ να συζητώ είναι το φαγητό. Έτσι λοιπόν, σε μια τυχαία συζήτηση με τον ιδιοκτήτη τής κάβας που συνήθως προτιμώ, κάναμε κουβέντα για ένα εστιατόριο που δεν βρίσκεται στο κέντρο τής Θεσσαλονίκης, αλλά στα ανατολικά – συγκεκριμένα, στην Κάτω Τούμπα. Το όνομά του; «Εβόρα». Έμαθα λοιπόν ότι το συγκεκριμένο εστιατόριο έχει κι ένα μεγαλύτερο «αδελφάκι» στη Μακρυνίτσα Σερρών και ότι επιλέγει να προμηθεύεται τα κρεατικά του από την περιοχή τής Κερκίνης.

Με τούτα και μ’ εκείνα, βρέθηκα μεσημέρι Κυριακής στο «Εβόρα Eatery». Στον εξωτερικό χώρο τις εντυπώσεις κερδίζει το ξύλινο deck και τα ξύλινα τραπεζοκαθίσματα, ενώ ο εσωτερικός χώρος έχει πιο industrial αισθητική.
ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΕΧΕΙ ΚΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ «ΑΔΕΛΦΑΚΙ» ΣΤΗ ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ ΣΕΡΡΩΝ. ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΞΕΙ, ΔΕ, ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΤΑΙ ΤΑ ΚΡΕΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΙΝΗΣ.
Τι δοκιμάσαμε
Ας προχωρήσουμε όμως στο κυρίως θέμα, που είναι το φαγητό. Μου έκανε εντύπωση όχι μόνον η μεγάλη ποικιλία ορεκτικών, αλλά και η ποικιλία κρεατικών που μπορεί να γευθεί ο πελάτης. Πραγματικά, δεν ξέραμε τι να πρωτοπαραγγείλουμε.

Μετά από μια σύντομη διαβούλευση, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε ταμπουλέ (αραβική σαλάτα με πλιγούρι, ντομάτα καρέ, αγγούρι, φρέσκο μαϊντανό και δυόσμο), παντζάρι φρεσκοτριμμένο, «ψημένο» σε λευκό βαλσάμικο ξύδι με πράσινο μήλο και κάσιους, φύλλο Βηρυτού ρολό με καπνιστή γκούντα, λιαστή ντομάτα και ελιά, σερβιρισμένο με μαρμελάδα τριαντάφυλλο, περέκ ανάμεικτο (με φέτα και λαχανικά), σουτζουκάκια βουβαλίσια με πουρέ πατάτας και τρούφα, καθώς και κότα αμερικάνικη (φιλέτο κοτόπουλο σοτέ με πιπεριά Φλωρίνης και καπνιστό μπέικον, σβησμένο με στραγγιστό γιαούρτι).

Ομολογουμένως, όλα τα πιάτα που δοκιμάσαμε ήταν νόστιμα. Αυτά όμως που μας κέρδισαν ήταν το φύλλο Βηρυτού με τυρί γκούντα και τα βουβαλίσια σουτζουκάκια συνοδευόμενα από πουρέ πατάτας και τρούφα.

Η αλήθεια είναι ότι το «Εβόρα» διαθέτει ένα μενού τόσο πλούσιο, που σε κάνει να θέλεις να το επισκεφθείς ξανά και ξανά. Αν λοιπόν θέλετε να ξεφύγετε από το κέντρο τής πόλης αφενός και να απολαύσετε ποιοτικά ορεκτικά και κρεατικά αφετέρου, τότε δεν έχετε παρά να βάλετε το «Εβόρα» στη λίστα με τα εστιατόρια που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε. Περιμένω εντυπώσεις…
