Το γιαούρτι Δορκάδας «Μίχου», φτιαγμένο με κατσικίσιο και αγελαδινό γάλα από τις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη (και με μαγιά από δικό τους ξινό γιαούρτι), έχει ζωή το πολύ δύο εβδομάδων, καθώς δεν περιέχει συντηρητικά. Αυτός είναι ο λόγος που τα βρίσκετε μόνο στη Θεσσαλονίκη και στα πέριξ. Καθώς βράζει για πολλή ώρα, το γάλα ρεντουίρει, παράγοντας ένα γιαούρτι πυκνό, με τη γλύκα τού πρόβειου γάλακτος να ισορροπεί υπέροχα τη φυσική οξύτητα του γιαουρτιού.
