Η ντοματόπιτα είναι μία από τις πιο αγαπημένες σπεσιαλιτέ στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Μοιάζει αρκετά με την πίτσα, παρότι οι κάτοικοι της αμερικανικής μεγαλούπολης επιμένουν ότι είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Στην αρχή τού 20ού αιώνα, περί το 1900, οι αρτοποιοί τής πόλης συνήθιζαν να παίρνουν το ψωμί που είχε περισσέψει και να το καλύπτουν με μια σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζοντάς το από πάνω με παρμεζάνα. Κι όλα αυτά για να μην πετάξουν έστω και ένα κομμάτι.
Σήμερα το πιάτο είναι «πανταχού παρόν» στη Φιλαδέλφεια, με αρκετά αρτοποιεία, όπως το «Sarcone’s», στα νότια της πόλης, να το σερβίρουν είτε καυτό από τον φούρνο είτε σε θερμοκρασία δωματίου.
Το «Food Insider» βρέθηκε στο αρτοποιείο «Sarcone’s», για να μάθει γιατί οι κάτοικοι της αμερικανικής μητρόπολης λατρεύουν τη ντοματόπιτά τους.