Εμείς ξέρουμε πού να πάμε για να τις ικανοποιήσουμε: στου «Γαλυφιανάκη», το αγαπημένο ζαχαροπλαστείο τής Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 3 (λίγο πάνω από την Αλεξάνδρου Σβώλου) που, επιτρέψτε μας να πούμε, κάνει το καλύτερο γαλακτομπούρεκο της πόλης. Φύλλο τραγανό, αεράτο και πάντα φρεσκοφουρνισμένο, που μοσχοβολάει βούτυρο. Κρέμα βελούδινη, πλούσια, που πλημμυρίζει ηδονή τούς γευστικούς κάλυκες χωρίς να λιγώνει (το λατρεύουμε ειδικά όταν έχει βγει πριν από ελάχιστη ώρα από τον φούρνο). Και το γλυκό τόσο σιροπιασμένο όσο πρέπει – ούτε σταγόνα περιττή. Χρειάζεται να πούμε κι άλλα;
«Γαλυφιανάκης»: οργασμός στον ουρανίσκο
Oenops Wines: το δραμινό οινοποιείο που σπάει τα ταμπού της ελληνικής οινοποιίας
Citymag
21 Ιανουαρίου 2025