fbpx

Citymagthess.gr

Η δημιουργική ασιατική κουζίνα τού κ. Χρόνη Δαμαλά

Μοιραστείτε το

Το όνομα του Χρόνη Δαμαλά είναι πλέον συνώνυμο της σύγχρονης ασιατικής κουζίνας στη χώρα μας, καθώς ο ίδιος τη σύστησε στο ελληνικό κοινό πριν από 15 χρόνια. Η δημιουργία μιας τέτοιας περίτεχνης κουζίνας και των τεχνικών της αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια τού masterclass σεμιναρίου τής «CWC PRO», το οποίο θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επαγγελματίες σεφ, μάγειρες, σπουδαστές τής μαγειρικής τέχνης, ερασιτέχνες και λάτρεις τής μαγειρικής, ακόμη και ιδιοκτήτες και στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.

Μακρά καριέρα

Ο πολυβραβευμένος Χρόνης Δαμαλάς ξεκίνησε τη μαγειρική του πορεία το 1998 από την κορυφαία σχολή μαγειρικής στον κόσμο, το Culinary Institute of America, με θητεία στα «Nobu» τής Νέας Υόρκης και στο «Matsuhisa Mykonos». Έχοντας κάνει περάσματα από διάφορες χώρες και κουζίνες ανά τον κόσμο (μεταξύ άλλων, από το «Le Moulin de Mougin στη Γαλλία, το «Berasategui» και το «Arzak» στην Ισπανία, το «La Via Romana» στην Ιταλία και το «Zuma Dubai» στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), επέστρεψε στην Ελλάδα και συνεργάστηκε με σεφ όπως ο Χριστόφορος Πέσκιας στο «48», ο Χρύσανθος Καραμολέγκος στο «Απλά Αριστερά-Δεξιά» και ο Λευτέρης Λαζάρου στο «Βαρούλκο».

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

Το 2007 ανέλαβε το «Sea You» τού «Sani Resort» στη Χαλκιδική, καθιστώντας το προορισμό για το φαγητό του, και το 2010 το «Kiku» στο Κολωνάκι. Γι’ αυτά τα δύο μαγαζιά βραβεύτηκε με «Χρυσούς Σκούφους» και βραβεία «Gourmet». Ακολούθησε το πολύ δημοφιλές «Gaspar», στο Νέο Ψυχικό.

Οι χρονιές από το 2014 κι έπειτα αποδείχθηκαν κορυφαίες για την καριέρα του: ανέλαβε το εστιατόριο του πεντάστερου ξενοδοχείου «Cavo Tagoo» στη Μύκονο, στη συνέχεια έστησε και ανέδειξε το ολοκαίνουργιο, τότε, «Ovac» στο «Cavo Tagoo» στο Ημεροβίγλι τής Σαντορίνης και παράλληλα, την ίδια χρονιά (2016), ξεκίνησε το πολύ επιτυχημένο μέχρι και σήμερα «Izakaya food & sake» στο Κολωνάκι, που πλέον έχει γίνει ένα από τα hot spots τής Αθήνας. Σήμερα ο Χρόνης Δαμαλάς είναι επικεφαλής των εστιατορίων «Ovac Santorini» και «Cavo Tagoo Restaurant Mykonos», ενώ τον χειμώνα τον βρίσκουμε στο «Izakaya» τού Κολωνακίου, παράλληλα με consulting και επαγγελματικά workshops, μέσω των οποίων μεταλαμπαδεύει τις εκτεταμένες γνώσεις του πάνω στη μοντέρνα ασιατική κουζίνα.

Στη διάρκεια του σεμιναρίου τής Θεσσαλονίκης ο Χρόνης Δαμαλάς θα ετοιμάσει beef tartar με κράκερ φαγόπυρου και κρέμα φρικασέ, καπνιστό λαβράκι με κουμκουάτ, ζελέ πράσινου μήλου και χαλαπένιο, κονσομέ τοπιναμπούρ, χοιρινό μάγουλο και udon noodle, αλλά και «ριζότο» κολοκύθας, dashi χέλι και κραμπλ μπαχαρικών.

INFO: Το masterclass σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την ΤΕ 22.01, στις 17:00, στο «CWC PRO Cooking Workshop Consulting» (Λέοντος Σοφού 18, Τ. 2310-277.280). Διάρκεια σεμιναρίου: 5 ώρες. Κόστος συμμετοχής: 120 ευρώ. Εισιτήρια εδώ: https://bit.ly/2N0cA1G

Μοιραστείτε το

Κύλιση στην κορυφή

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε την Πολιτική απορρήτου.

Ρυθμίσεις Cookies

Παρακάτω μπορείτε να επιλέξετε ποια cookies θα επιτρέψετε σε αυτή την ιστοσελίδα. Πατήστε στην αποθήκευση ρυθμίσεων για να εφαρμόσετε την επιλογή σας.

ΛειτουργικάΗ ιστοσελίδα για να δουλέψει χρησιμοποιεί κάποια απαραίτητα λειτουργικά cookies.

ΣτατιστικάΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για στατιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να βελτιώσουμε το περιεχόμενο που σας προσφέρουμε.

Κοινωνικά ΔίκτυαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies από τα κοινωνικά δίκτυα, ώστε να μπορούμε να σας δείξουμε περιεχόμενο από πλατφόρμες όπως το YouTube και το FaceBook. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΔιαφημίσειςΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για διαφημιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να σας προσφέρουμε περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΆλλαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί και ορισμένα cookies από υπηρεσίες που δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες