Το όνομα του Χρόνη Δαμαλά είναι πλέον συνώνυμο της σύγχρονης ασιατικής κουζίνας στη χώρα μας, καθώς ο ίδιος τη σύστησε στο ελληνικό κοινό πριν από 15 χρόνια. Η δημιουργία μιας τέτοιας περίτεχνης κουζίνας και των τεχνικών της αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια τού masterclass σεμιναρίου τής «CWC PRO», το οποίο θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επαγγελματίες σεφ, μάγειρες, σπουδαστές τής μαγειρικής τέχνης, ερασιτέχνες και λάτρεις τής μαγειρικής, ακόμη και ιδιοκτήτες και στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Μακρά καριέρα
Ο πολυβραβευμένος Χρόνης Δαμαλάς ξεκίνησε τη μαγειρική του πορεία το 1998 από την κορυφαία σχολή μαγειρικής στον κόσμο, το Culinary Institute of America, με θητεία στα «Nobu» τής Νέας Υόρκης και στο «Matsuhisa Mykonos». Έχοντας κάνει περάσματα από διάφορες χώρες και κουζίνες ανά τον κόσμο (μεταξύ άλλων, από το «Le Moulin de Mougin στη Γαλλία, το «Berasategui» και το «Arzak» στην Ισπανία, το «La Via Romana» στην Ιταλία και το «Zuma Dubai» στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), επέστρεψε στην Ελλάδα και συνεργάστηκε με σεφ όπως ο Χριστόφορος Πέσκιας στο «48», ο Χρύσανθος Καραμολέγκος στο «Απλά Αριστερά-Δεξιά» και ο Λευτέρης Λαζάρου στο «Βαρούλκο».
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
Το 2007 ανέλαβε το «Sea You» τού «Sani Resort» στη Χαλκιδική, καθιστώντας το προορισμό για το φαγητό του, και το 2010 το «Kiku» στο Κολωνάκι. Γι’ αυτά τα δύο μαγαζιά βραβεύτηκε με «Χρυσούς Σκούφους» και βραβεία «Gourmet». Ακολούθησε το πολύ δημοφιλές «Gaspar», στο Νέο Ψυχικό.
Οι χρονιές από το 2014 κι έπειτα αποδείχθηκαν κορυφαίες για την καριέρα του: ανέλαβε το εστιατόριο του πεντάστερου ξενοδοχείου «Cavo Tagoo» στη Μύκονο, στη συνέχεια έστησε και ανέδειξε το ολοκαίνουργιο, τότε, «Ovac» στο «Cavo Tagoo» στο Ημεροβίγλι τής Σαντορίνης και παράλληλα, την ίδια χρονιά (2016), ξεκίνησε το πολύ επιτυχημένο μέχρι και σήμερα «Izakaya food & sake» στο Κολωνάκι, που πλέον έχει γίνει ένα από τα hot spots τής Αθήνας. Σήμερα ο Χρόνης Δαμαλάς είναι επικεφαλής των εστιατορίων «Ovac Santorini» και «Cavo Tagoo Restaurant Mykonos», ενώ τον χειμώνα τον βρίσκουμε στο «Izakaya» τού Κολωνακίου, παράλληλα με consulting και επαγγελματικά workshops, μέσω των οποίων μεταλαμπαδεύει τις εκτεταμένες γνώσεις του πάνω στη μοντέρνα ασιατική κουζίνα.
Στη διάρκεια του σεμιναρίου τής Θεσσαλονίκης ο Χρόνης Δαμαλάς θα ετοιμάσει beef tartar με κράκερ φαγόπυρου και κρέμα φρικασέ, καπνιστό λαβράκι με κουμκουάτ, ζελέ πράσινου μήλου και χαλαπένιο, κονσομέ τοπιναμπούρ, χοιρινό μάγουλο και udon noodle, αλλά και «ριζότο» κολοκύθας, dashi χέλι και κραμπλ μπαχαρικών.