Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
1 κούπα γιαούρτι ~ 1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι ~ 3/4 φλιτζανιού λάδι.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
2 αβγά ~ 1 κρέμα γάλακτος ~ 8 φέτες μπέικον ~ 2 πράσα ~ 150 γραμ. έμενταλ ~ 50 γραμ. πεκορίνο.
Εκτέλεση
01
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη στο μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Εν συνεχεία ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και τη στρώνουμε σε μια ταρτιέρα. Από πάνω τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και πάνω απ’ αυτό βάζουμε φασόλια, για να μη φουσκώσει η ζύμη στο ψήσιμο. Ψήνουμε τη ζύμη για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου και την αφήνουμε στην άκρη.
02
Για να φτιάξουμε τη γέμιση, ξεκινάμε από το μπέικον, το οποίο κόβουμε σε κομματάκια και το σοτάρουμε. Σε ένα δεύτερο τηγάνι σοτάρουμε το πράσο με λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και εν συνεχεία προσθέτουμε στο μείγμα τα τυριά, αφού τα έχουμε τρίψει, καθώς και το πράσο με το μπέικον. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στη ζύμη, τοποθετώντας την ταρτιέρα ξανά στον φούρνο για 30’-40’ στους 200 βαθμούς Κελσίου.