Ένα καλό γεύμα αποτελεί τη συνισταμένη τριών παραγόντων. Βασικός (προφανώς) είναι το ίδιο το φαγητό. Σημαντικό ρόλο παίζουν, ωστόσο, ο χώρος, αλλά και η ποιότητα της εξυπηρέτησης. Όλα αυτά τα βρήκαμε στη «Διαγώνιο», στην προσφάτως αναπλασμένη πλατεία Φαναριωτών. Ίσως το καλύτερο σουτζουκάκι τής πόλης (ζουμερό, «ψωμωμένο» και άριστα ψημένο, θα προκαλέσει –συνδυασμένο με μπούκοβο, ξερό κρεμμυδάκι και τη δική τους μουστάρδα– αλλεπάλληλους οργασμούς στους γευστικούς σας κάλυκες). Γύρος με έξοχη αναλογία λίπους-κρέατος (τόση ώστε να δίνει την τέλεια γεύση), ζουμερός και τρυφερός, αλλά και ξεροψημένος στις ακρούλες του. Πατατούλες τηγανητές κομμένες στο χέρι. Υπέροχα και όλα τα υπόλοιπα εδέσματα. Στην εμπειρία συμβάλλει ο κομψός χώρος, αλλά και το σέρβις, που κρύβει κάτι από την ευγένεια, την κομψότητα και την επιτηδευμένη εκζήτηση παλαιότερων εποχών (χωρίς να γίνεται απόμακρο, ούτε όμως και υπερβολικά οικείο). Κλασικό.
«Διαγώνιος»: κλασική εμπειρία
Μαθαίνουμε τα μυστικά του κεντήματος των ιθαγενών του Παναμά στο νέο εργαστήριο ενηλίκων του Τελλόγλειου
Citymag Newsroom
8 Οκτωβρίου 2024
Στην τελική ευθεία για τον 21ο Χάρτη των Γεύσεων, το μεγάλο, ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων στη Θεσσαλονίκη
Citymag Newsroom
8 Οκτωβρίου 2024
Δημοφιλή