Το ταχίνι «Λουκάς» είναι βελούδινο. Αυτή η πρώτη ύλη είναι που κάνει τον ομώνυμο χαλβά να ξεχωρίζει. Μαζί και η ποικιλία γεύσεων – από τις κλασικές (βανίλια, κακάο, φιστίκι ή μέλι) ώς τις ιδιαίτερες, με καλής ποιότητας κουβερτούρα και κράμπεριζ, πορτοκάλι, αμύγδαλο ή κάστανο. Ο παραδοσιακός πολίτικος χαλβάς φτιάχνεται ακόμη στο χέρι: χειροποίητος 100%, είναι καμωμένος στα μπασίμια, που αντέχουν στον χρόνο, όπως και η ίδια η συνταγή τού χαλβά. Το μόνο που ζητούν αυτά τα προγονικά σκεύη τόσες δεκαετίες είναι το τακτικό τους γάνωμα.
«Λουκάς»: βελούδο στον ουρανίσκο
Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, που άλλαξε το πολιτιστικό πρόσωπο της πόλης, γιορτάζει τα 25 του χρόνια με ένα πρόγραμμα «λαμπρών αστέρων»
Citymag Newsroom
14 Ιανουαρίου 2025
Δημοφιλή
Δημοφιλή