Το ταχίνι «Λουκάς» είναι βελούδινο. Αυτή η πρώτη ύλη είναι που κάνει τον ομώνυμο χαλβά να ξεχωρίζει. Μαζί και η ποικιλία γεύσεων – από τις κλασικές (βανίλια, κακάο, φιστίκι ή μέλι) ώς τις ιδιαίτερες, με καλής ποιότητας κουβερτούρα και κράμπεριζ, πορτοκάλι, αμύγδαλο ή κάστανο. Ο παραδοσιακός πολίτικος χαλβάς φτιάχνεται ακόμη στο χέρι: χειροποίητος 100%, είναι καμωμένος στα μπασίμια, που αντέχουν στον χρόνο, όπως και η ίδια η συνταγή τού χαλβά. Το μόνο που ζητούν αυτά τα προγονικά σκεύη τόσες δεκαετίες είναι το τακτικό τους γάνωμα.
«Λουκάς»: βελούδο στον ουρανίσκο
Στέλιος Βραχνής: Η δυσκολία με γοητεύει στην τέχνη και στη ζωή
Citymag
7 Οκτωβρίου 2024
Ενας αιώνας του Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη ξεδιπλώνεται μέσα από μια έκθεση στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
Citymag Newsroom
6 Οκτωβρίου 2024