Ο Ηλίας Σκουλάς είναι ο σεφ που θέλεις να γνωρίσεις, αν θαυμάζεις τον Ντέιβιντ Τσανγκ – και, πιθανότατα, δεν εξιτάρεσαι με τη Τζούλια Τσάιλντ. «Η δική μου γενιά ενδιαφέρεται περισσότερο για το καραμελωμένο χοιρινό μέσα σε αφράτα bao buns παρά για το φιλέτο πάπιας σε σάλτσα πορτοκαλιού…», όπως λέει χαρακτηριστικά και ο ίδιος.
Σεφ τού αιρετικού «Food Mafia», του «Rock’n’Roll», του νεοσύστατου «Magna Grecia» και του «Steak Bistro» στο «Yoleni’s», αλλά και πίσω από δεκάδες concepts σε εστιατόρια και στη βιομηχανία, στη χώρα μας και στο εξωτερικό, έρχεται για ένα μοναδικό, οκτάωρο(!) σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη – και υπόσχεται ότι θα αλλάξει τον τρόπο σκέψης με τον οποίο μπαίνουμε στην κουζίνα. Στη διάρκεια αυτών των οκτώ ωρών, θα μάθουμε τεχνικές και tips που ελάχιστοι γνωρίζουν, ενώ παράλληλα θα φτιάξουμε από το μηδέν (και θα δοκιμάσουμε) Bratwurst, chorizo, λουκάνικα Τζουμαγιάς, λουκάνικο με πρόβατο, Jack Daniels και σφένδαμο, το πιο cult ευρωπαϊκό αλλαντικό, τη ντζούγια από την Καλαβρία (μαθαίνοντας βήμα βήμα τα μυστικά παρασκευής της), τη γερμανική κρεατοφραντζόλα Leberkäse, τον καβουρμά από πρόβατο, τις Melton mawbray pies από τα δάση τού Νότιγχαμ, κεμπάπ σε έντερο, γρήγορο παστράμι από μοσχάρι, κορνμπίφ σε βάζο, αλλά και πίκλες για Όσκαρ. Στο τέλος τού σεμιναρίου θα δοθεί στους συμμετέχοντες συνταγολόγιο και βεβαίωση παρακολούθησης.