Ένα μοναδικό, τριήμερο «hands on» σεμινάριο αυθεντικής ιταλικής πίτσας με χρωματιστές ζύμες, αλλά και Pinsa Romana θα φιλοξενηθεί από την Τρίτη 31 Μαρτίου και ώς την Πέμπτη 2 Απριλίου (με συνολική διάρκεια 12 ωρών ή τέσσερις ώρες ανά ημέρα) θα πραγματοποιηθεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο τής «Taste Point», στη Θεσσαλονίκη.
Οι δύο εισηγητές (ο Βασίλης Τσιόγκας και ο Στράτος Κορνάς) θα μας μάθουν τα μυστικά τής ιταλικής πίτσας – και όχι μόνο. Η ύλη των σεμιναρίων περιλαμβάνει τις παρασκευές των ζυμών, διάφορες παρασκευές σάλτσας και προϊόντων τής ζύμης, άνοιγμα του ζυμαριού στον αέρα, στόλισμα πίτσας, ψήσιμο στον φούρνο, αλλά και τρόπους προώθησης και κοστολόγησης του προϊόντος.
Η ΥΛΗ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΤΩΝ ΖΥΜΩΝ, ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΣΑΛΤΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΖΥΜΗΣ, ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΖΥΜΑΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, ΣΤΟΛΙΣΜΑ ΠΙΤΣΑΣ, ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ.
Who is who
01
Ο Βασίλης Τσιόγκας γεννήθηκε στην Ήπειρο, όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια. Εκεί, ανάμεσα σε παραδοσιακές συνταγές για κάθε λογής πίτες, κατάλαβε την αγάπη του για την κουζίνα και τις ζύμες. Ακολούθησε τη μαγειρική τέχνη, τη ζαχαροπλαστική και την αρτοποιία στην σχολή «Le Monde», απ’ όπου αποφοίτησε με επιτυχία, παρακολουθώντας σεμινάρια του χώρου μέχρι και σήμερα. Η επαγγελματική του πορεία στην Αθήνα (μετά από μια σειρά συνεργασιών με ξενοδοχεία 5 αστέρων σε ελληνικά νησιά) είναι αξιόλογη, έχοντας στο βιογραφικό του μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης – μεταξύ αυτών, το «Πρυτανείο» στο Μαρούσι, το «Tony Bonanno» στην Καστέλλα, το «Pere Ubu» στη Γλυφάδα και το «Testaccio» στη Βουλιαγμένη. Έζησε στο Μιλάνο, όπου εργάστηκε στο εστιατόριο «Paper Μoon» για αρκετό διάστημα, μέχρι να μάθει τα μυστικά τής γνήσιας ιταλικής πίτσας και της ιταλικής κουζίνας. Όπως σημειώνει, «μέσα από την ιταλική κουλτούρα στις επαγγελματικές κουζίνες αναδύονται ακόμη αρώματα και γεύσεις που θυμίζουν παραδοσιακές σπιτικές συνταγές από την Πάρμα, τη Βενετία και τη Νάπολη ώς τη Σικελία». Ο Τσιόγκας έχει αναλάβει το «στήσιμο» του πόστου τής πίτσας (και όχι μόνο) σε αρκετά εστιατόρια ανά την Ελλάδα και θεωρείται ένας από τους βαθύτερους γνώστες τού αντικειμένου.
02
Ο Στράτος Κορνάς εργάζεται στον κλάδο τής εστίασης και της εκπαίδευσης τα τελευταία 20 έτη, έχοντας καταφέρει να συνδυάσει την αγάπη του για τη μαγειρική τέχνη και τη γνώση. Στην προϋπηρεσία του θα συναντήσουμε μεγάλες αλυσίδες ιταλικού φαγητού, όπου εργάστηκε ως εκπαιδευτής και προϊστάμενος προσωπικού παραγωγής και ως σεφ, αλλά και γνωστά εστιατόρια, όπου υπηρέτησε από τη θέση τού υπεύθυνου ανάπτυξης, του διαχειριστή προμηθειών και κόστους πρώτων υλών, του εργατικού κόστους κ.ά. Επίσης, έχει εργαστεί ως μάγειρας σε πεντάστερα ξενοδοχεία στην Αθήνα και ως καθηγητής σε σχολές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής τέχνης, αλλά και ξενοδοχειακών και τουριστικών επαγγελμάτων στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Ο Κορνάς ασχολείται με τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, την εκπαίδευση προσωπικού εστίασης, αλλά και την έναρξη, την οργάνωση και την ανάπτυξη εστιατορίων.