Τα τελευταία χρόνια, τα μπάο μπανς έχουν μπει στον κόσμο τής γαστρονομίας στο πλαίσιο τόσο street food όσο και fine dining. Αυτά τα μικρά ψωμάκια ατμού με την ασύγκριτη υφή γεμίζονται με διαφορετικές γεμίσεις ανάλογα με την περίπτωση, συχνά μάλιστα σερβίρονται ακόμη και ως επιδόρπιο.
Τα μπάο μπανς έχουν ρίζες στην Ασία – και ήταν ο σεφ Βασίλης Σπόρος που το 2013 ήταν ένας από τους πρώτους που έφεραν το «φαινόμενο μπάο» στη χώρα μας, με χειροποίητα ψωμάκια σε street food festivals. Στο επικείμενο masterclass τής CWC PRO, ο Βασίλης Σπόρος θα εντρυφήσει στη ζύμη των πολυσυζητημένων μπάο και θα μοιραστεί μαζί μας τα μυστικά και τις τεχνικές για το τέλειο αποτέλεσμα. Οι σπουδαστές και οι επαγγελματίες που θα παρακολουθήσουν το άκρως ενδιαφέρον σεμινάριο θα μάθουν τα πάντα για τα μπάο μέσα από 15 συνταγές.
Μοναδικές παρασκευές
Στο σεμινάριο θα ετοιμάσουμε διαφορετικές ζύμες με διαφορετικά άλευρα και θα συγκρίνουμε τις διαφορές. Μεταξύ άλλων, θα δούμε συνταγές με:
Μπάο μπανς «φωλιά»: ποια ζύμη χρησιμοποιούμε και πώς τα δημιουργούμε.
Γεμιστά μπαοζί: με ποιον τρόπο τα γεμίζουμε και τι πρέπει να προσέχουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα.
Μπάο μπανς με ενεργό άνθρακα: ποια είναι η επίδραση του άνθρακα στη ζύμη και πώς θα ρυθμίσουμε τις αναλογίες.
Συνταγές για μπραντς: θα μάθουμε ποια υλικά χρησιμοποιούμε και πώς τα παρουσιάζουμε.
Μπάο ψωμάκι για μπέργκερ: πώς μπορούμε να φτιάξουμε ψωμάκι για burger style μπάο.
Χορτοφαγικά μπάο.
Deep-fried: θα τηγανίσουμε τη ζύμη μπάο σε λάδι, για να δούμε πώς αντιδρά, τι θα χρειαστεί να προσέξουμε και πώς θα τα σερβίρουμε.
Pan-fried: ετοιμάζουμε μπάο μπανς στο τηγάνι, για διάφορες χρήσεις.
Επιλογές για μενού fine dining: θα μάθουμε πώς ένα απλό υλικό μπορεί να σταθεί επάξια σε ένα μενού fine dining.
Επιδόρπιο: μαθαίνουμε και παίρνουμε ιδέες για γεμίσεις και συνταγές για μπάο μπανς ως επιδόρπιο.