Τη μοναδική εμπειρία τού World Class Fine Drinking είχαν την ευκαιρία να ζήσουν περισσότεροι από 4.600 επισκέπτες το τριήμερο 12-14 Δεκεμβρίου, στην Αποθήκη Γ’, στο λιμάνι τής Θεσσαλονίκης. Το World Class Fine Drinking Cocktail Festival επέστεψε ακόμη πιο ανανεωμένο, αυτήν τη χρονιά με σύγχρονες εκδοχές κλασικών κοκτέιλ από 27 κορυφαία μπαρ τής πόλης και με εξαιρετικά live acts.
Μαεστρία στη μπάρα
Ακολουθώντας την παγκόσμια τάση στον χώρο τού ποτού (στο πλαίσιο της οποίας κλασικές προτάσεις σερβιρισμάτων επανέρχονται στο προσκήνιο με μια νέα, φρέσκια ματιά) 80 bartenders από 27 από τα καλύτερα μπαρ τής πόλης ανέδειξαν σύγχρονες εκδοχές εμβληματικών κλασικών κοκτέιλ με luxury αποστάγματα. Επί τρεις ημέρες, η Αποθήκη Γ’, στο λιμάνι τής Θεσσαλονίκης, απέκτησε pop urban ύφος με δημιουργικά pop-up μπαρ που επιμελήθηκαν τη διακόσμησή τους φέρνοντάς στη διοργάνωση το δικό τους στιλ και χαρακτήρα. Παράλληλα, live stages και διαδραστικά brand corners και στους δύο ορόφους δημιουργούσαν μια φιλόξενη ατμόσφαιρα που ευνοούσε μιαν ιδιαίτερη, fine drinking περιπλάνηση για όλους τους καλεσμένους.
ΕΙΚΟΣΙ ΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΜΠΑΡ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ Γ’, ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ, ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΚΟΚΤΕΪΛ.
Το φετινό World Class Fine Drinking Cocktail Festival, υπό την αιγίδα τού δήμου Θεσσαλονίκης, άνοιξε τις πύλες του την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, με έναν σύντομο χαιρετισμό τού Χάρη Ψαρούδα, διευθυντή Reserve Brand της «Diageo», και της Μαρίας Καραγιάννη, εντεταλμένης συμβούλου Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, προς τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες.
Στη διάρκεια τριών ημερών, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τα ειδικά σχεδιασμένα pop-up μπαρ και να απολαύσουν δημιουργικές παραλλαγές κλασικών κοκτέιλ, όπως τα Cardhu 12yrs Single Malt Whisky Old Fashioned, Cardhu 12yrs Single Malt Whisky Manhattan, Johnnie Walker Gold Reserve Highball, Don Julio Tequila Margarita, Don Julio Tequila Paloma, Roe & Co Whiskey Sour, Zacapa Solera 23 Rum Daiquiri, Zacapa Solera 23 Rum Old Fashioned, Tanqueray No. TEN Gin Negroni, Tanqueray No. TEN Gin Martini, CÎROC Vodka Cosmopolitan και Ketel One Vodka Moscow Mule.
Η κεντρική σκηνή τού World Class Fine Drinking Cocktail Festival φιλοξένησε και τις τρεις ημέρες live acts γνωστών συγκροτημάτων: συγκεκριμένα, την Πέμπτη 12 και το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου οι «My Excuse» έδωσαν παλμό και ένταση, ξεσηκώνοντας το κοινό του φεστιβάλ όπως μόνον εκείνοι ξέρουν, ενώ την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου οι «Souled Out» πραγματοποίησαν ένα ατμοσφαιρικό live με γνωστές ντίσκο διασκευές, που εντυπωσίασε τους επισκέπτες.
Αγαπημένες γεύσεις, μεγάλες συγκινήσεις
Την πρώτη ημέρα, τους επισκέπτες υποδέχτηκαν τα μπαρ «SpeakEasy Floor», «The Bar L.A.B», «Dio Con Dio», «Three Pieces», «Chilai», «U-Bar», «Salto», «On the Road» και «The Hub House», με τους bartenders να δημιουργούν τις δικές τους, ευφάνταστες προτάσεις σε μια σειρά κλασικών σερβιρισμάτων. Τη δεύτερη ημέρα τη σκυτάλη πήραν τα μπαρ «Calderon», «Navona», «Noell», «Charlie-D», «The Rockfellas», «Ciel», «Cottage», «Mοi» και «Blanc Gastrobar», που εντυπωσίασαν με τις δικές τους προσεγγίσεις.
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΤΟΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ 9 POP-UP ΜΠΑΡ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ, ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΤΕΪΛ SERVES, ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ URBAN STREET FOOD, ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ «CLASSIC COCKTAILS WITH A TWIST» ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ.
Το φεστιβάλ έκλεισε με τα μπαρ «The Blue Cup», «Tribeca», «Ensayar», «Αίγλη Γενί Χαμάμ», «Cin-Cin», «Apallou», «Mistral Seaside», «Paraty & Loft» και «Γορίλας», που κέρδισαν τις εντυπώσεις με τη σύγχρονη πινελιά τους σε κλασικά κοκτέιλ.
Για πρώτη χρονιά φέτος, εκτός από 9 pop-up μπαρ κάθε ημέρα τού φεστιβάλ, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα, μαζί με τα κοκτέιλ serves, να απολαμβάνουν διαφορετικές προτάσεις urban street food από το «Mahalo Food Truck» και το «Paola Mobile Pizzeria», να ανακαλύψουν τον συναρπαστικό κόσμο των «classic cocktails with a twist» και να ενημερωθούν σχετικά με την υπεύθυνη κατανάλωση. Μεγάλη ήταν και η συμβολή των χορηγών στη διοργάνωση – των «The London Essence», της σειράς premium αναψυκτικών βασισμένων σε φυσικά αρώματα, φτιαγμένων ώστε να αναδεικνύουν τη γεύση των αποσταγμάτων, αλλά και του premium πάγου «Nice», που απευθύνεται σε όλους όσοι θέλουν να απολαύσουν με διάρκεια ένα παγωμένο ποτό ή κοκτέιλ.
Οι καλύτεροι επί σκηνής
Στο φετινό World Class Fine Drinking Cocktail Festival συμμετείχαν, κατ’ αλφαβητική σειρά, τα εξής αγαπημένα μπαρ τής Θεσσαλονίκης: «Αίγλη Γενί Χαμάμ» (Αγίου Νικολάου 3 με Κασσάνδρου), «Apallou»(Μητροπόλεως 51), «Blanc» (λεωφόρο Νίκης 9), «Blue Cup» (Λυκούργου 3), «Calderon» (Επταπυργίου 82, Συκιές), «Charlie D.» (Κομνηνών 10), «Chilai» (Αγίου Μηνά 4), «Ciel» (Μεγάλου Αλεξάνδρου 12), «Cin Cin» (Ικτίνου 22), «Cottage» (Μιαούλη με Μιχαλακοπούλου), «Dio Con Dio» (Παπαδοπούλου 19), «Ensayar» (λεωφόρος Νίκης 63), «Γορίλας» (Βεροίας 3), «Mistral» (Τήνου 4, Νέα Κρήνη), «Moi»(λεωφόρος Παπανικολάου 134), «Navona» (λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου 2), «Noell» (Παλαιών Πατρών Γερμανού 13), «On The Road» (λεωφόρος Νίκης 61), «Paraty & Loft» (Πίνδου 8), «Rockfellas»(λεωφόρος Παπανικολάου 140), «Salto» (Καρόλου Ντηλ 6), «Speak Easy» (Λυκούργου 3), «The Hub House» (Κατούνη 30), «The Lab» (Νικολάου Πλαστήρα 2), «Three Pieces» (Βεροίας 4), «Tribecca»(λεωφόρος Νίκης 21), «U Bar» (Μεγάλου Αλεξάνδρου 93).