Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σεμινάριο με θέμα «Βασικές αρχές γευσιγνωσίας ελαιολάδων και οργανοληπτική αξιολόγηση», με παράλληλη γευσιγνωσία ελαιολάδου, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι στο φιλόξενο πατάρι τού «Olicatessen» το Σάββατο 1ηΦεβρουαρίου. Στο δεύτερο μέρος τού σεμιναρίου θα δοκιμαστούν εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, όπως επίσης και ελαττωματικά.
Με εισηγητή τον Οδυσσέα Βλαχάβα, θα εξετάσουμε θέματα όπως οι μύθοι και οι αλήθειες για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, καλές πρακτικές από το χωράφι ώς το τραπέζι μας, κριτήρια ποιότητας, οργανοληπτική αξιολόγηση, κατηγορίες βρώσιμων ελαιολάδων, συσκευασία και αποθήκευση, ενώ θα ακολουθήσουν οργανοληπτικές δοκιμές εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων, αλλά και δοκιμές ελαττωματικών ελαιολάδων.