Μοναδικό «χορευτό» φύλλο, που υποδέχεται σταγόνα σταγόνα το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Οι τραγανιστές της δίπλες αγκαλιάζουν τη γέμιση με τα πιο εκλεκτά υλικά τής ελληνικής παραδοσιακής διατροφής – εμείς πήραμε τη χορευτή κοτόπιτα με γραβιέρα και πιπεριές. Όσο για το ψήσιμό της, δεν μπορεί να γίνει απλούστερο: προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου, βγάζετε την πιτούλα απλό την κατάψυξη και αφαιρείτε το καπάκι (προαιρετικά, την αλείφετε με λίγο χτυπημένο αβγό). Τοποθετείτε το προϊόν μαζί με το χάρτινο ταψάκι του στη μεσαία θέση τού φούρνου και, αφού ολοκληρωθούν 10 λεπτά ψησίματος, χαράσσετε τα κομμάτια τής πίτας και την ξαναφουρνίζεται. Ψήνετε για άλλα 30 λεπτά (ανάλογα και με την ισχύ τού φούρνου σας) και… καλή όρεξη.
Πιτούλα τού ονείρου από τη «Χρυσή Ζύμη»
Στέλιος Βραχνής: Η δυσκολία με γοητεύει στην τέχνη και στη ζωή
Citymag
7 Οκτωβρίου 2024
Ενας αιώνας του Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη ξεδιπλώνεται μέσα από μια έκθεση στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
Citymag Newsroom
6 Οκτωβρίου 2024
Δημοφιλή