Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, στις 20:00, στην πρώτη συνάντηση του Wine Plus για τη νέα χρονιά, θα περιπλανηθούμε νοερά σε αμπελώνες και οινοποιεία στη ζώνη τού Αμυνταίου. Τύποι εδαφών, κλίμα και κλιματολογικές συνθήκες, ποικιλίες σταφυλιών και μέθοδοι οινοποίησης – θα διερευνήσουμε όλες τις παραμέτρους που έχουν συμβάλλει στο concept «Αμύνταιο. Μια up & coming αμπελουργική περιοχή».
Όπως πάντα, με οδηγό τη χημικό, οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα θα ξεκινήσουμε με εμπεριστατωμένη εισήγηση και θα συνεχίσουμε με τυφλή γευστική δοκιμή αντιπροσωπευτικών λευκών, ροζέ και ερυθρών, ήρεμων και αφρωδών κρασιών. Στην παρέα θα βρίσκεται ο οινολόγος/οινοποιός Άγγελος Ιατρίδης (από το Κτήμα Άλφα), ενώ στο τέλος τής συνάντησης τα μέλη τού Wine Plus θα κόψουν τη βασιλόπιτά τους, η οποία θα αναδείξει τους τυχερούς τής χρονιάς.