Πώς μπορείτε να μεταμορφώσετε τη μπουγάτσα και τον μπακλαβά σε έργο μοντέρνας τέχνης; Καπνίζει το εκμέκ κανταΐφι (απίστευτο κι όμως αληθινό); Γίνεται το burger γλυκό; Ταιριάζει η σοκολάτα με την πιπεριά Φλωρίνης (δεν ταιριάζει απλώς, τα «σπάει»); Μπορούμε να φάμε χωριάτικη σαλάτα γλυκό (μπορούμε – και θα πάθουμε και πλάκα);
Στις μπίζνες των εστιατορίων υπάρχει ένα ρητό που λέει «δώσε ένα εξαιρετικό γλυκό στο τέλος και ο κόσμος θα φύγει ευτυχισμένος από το εστιατόριο, ξεχνώντας ακόμη κι ένα μέτριο φαγητό». Αυτήν τη στιγμή, οι chefs patissiers είναι η πιο δημοφιλής ειδικότητα στις κουζίνες – και ένας από τους καλύτερους, ο ζαχαροπλάστης τού «Βαρούλκου», Θοδωρής Μωυσίδης, έρχεται στη Θεσσαλονίκη, για να αναλύσει για εμάς και για να μας δείξει τρόπους δημιουργίας σύγχρονων επιδορπίων που κάνουν αίσθηση. Τον παρουσιάζει και συνομιλεί μαζί του, σε ένα διαδραστικό σεμινάριο, ο κορυφαίος έλληνας γευσιγνώστης Δημήτρης Αντωνόπουλος.
Τώρα που η ζαχαροπλαστική των εστιατορίων ανθεί σε ολόκληρη τη χώρα, μάθετε τις τεχνικές τής μόδας, μάθετε πώς χτίζονται τα concepts των νέων επιδορπίων και ξεχωρίστε. Ένα σεμινάριο για ανήσυχους ζαχαροπλάστες, ανικανοποίητους σεφ, και φιλόδοξους ερασιτέχνες, που θέλουν να μάθουν τα πάντα για τις εξής θεματικές: namelaka, thermomix, φρούτα σε vacuum, pudding, steam cake, gluten free brownie, τεχνικές, έξυπνα κόλπα και tips, απίστευτα γλυκά και εντυπωσιακές γευστικές δοκιμές.