Είχα διαβάσει γι’ αυτήν τη νέα είσοδο στον γαστρονομικό χάρτη τής πόλης εδώ και κάποιο καιρό. Μάλιστα, είχα πληροφορηθεί ότι ένας εκ των ιδιοκτητών (και σεφ) τού μαγαζιού είχε δουλέψει επί αρκετά χρόνια στην κουζίνα τού ξενοδοχείου «The MET». Κάπως έτσι αποφάσισα να επισκεφθώ ένα μεσημέρι Κυριακής το «Turner Contemporary Urban Cuisine».
Καταρχήν, με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα ότι ο χώρος στον οποίο βρίσκεται το εν λόγω εστιατόριο φιλοξενούσε στο παρελθόν το ιστορικό για πολλούς από εμάς «Elvis» (ένα από τα ωραιότερα μπαράκια που είχε ποτέ η Θεσσαλονίκη – με την είσοδό μου στο μαγαζί ήρθαν αυτόματα στον νου μου πάμπολλες αναμνήσεις…). Ο χώρος είναι μινιμαλιστικός, σε αποχρώσεις του γκρι και με μια τεράστια τζαμαρία, από την οποία ο πελάτης μπορεί να δει την άρτια εξοπλισμένη κουζίνα. Τα παιδιά τής εξυπηρέτησης, ευγενέστατα, μας οδήγησαν στο τραπέζι μας.
(Εντύπωση μου έκανε που ο κατάλογος ήταν εκτυπωμένος σε μια κόλλα Α3, πράγμα που, όπως ενημερώθηκα αργότερα, συμβαίνει επειδή το μενού αλλάζει συχνότατα).
Ώρα για φαγητό
Και πάμε στο διά ταύτα… Χωρίς να έχουμε μεγάλη διάθεση για πειραματισμούς, παραγγείλαμε πατάτες τού χωρικού ως ορεκτικό και ανάμεικτη σαλάτα με φάβα, νούμπουλο Κέρκυρας, λιαστή ντομάτα και βινεγκρέτ πορτοκάλι. Για κυρίως διαλέξαμε ρολό κοτόπουλο γιουβέτσι και λαβράκι με χόρτα εποχής, πουρέ ρεβιθιού και λαδολέμονο.
Ομολογώ πως ό,τι παραγγείλαμε ήταν εξαιρετικά νόστιμο (ίσως να προτιμούσα το ρολό κοτόπουλο να έχει και κάποια γέμιση τυριού ή αλλαντικού, επειδή, ενώ ήταν πολύ ωραία ψημένο, χρειαζόταν –κατά την ταπεινή μου άποψη– μια παραπάνω ένταση στη γεύση).
Θα ήμουν ψεύτης αν δεν ομολογούσα ότι την επόμενη φορά που θα επισκεφθώ το μαγαζί (και θα είναι πολύ σύντομα) δεν θα παραλείψω να παραγγείλω τα μοσχαρίσια μάγουλα με γκρεμολάτα (μια σάλτσα από ψιλοκομμένο μαϊντανό, σκόρδο και ξύσμα λεμονιού, που χαρίζει φρεσκάδα σε πιάτα που έχουν συνήθως κρέας ως πρώτη ύλη) και πουρέ πατάτας, αλλά και τη σιγομαγειρεμένη πανσέτα με πουρέ σέλινου.
Κλείσαμε με τον ωραιότερο τρόπο το γεύμα μας, παραγγέλνοντας ως επιδόρπιο αμερικανικό τσίζκέικ με φρούτα τού δάσους. Ωραιότατο!
Αν ζητούμενο στην έξοδό σας για φαγητό είναι, εκτός από τη γεύση, η καλύτερη δυνατή ποιότητα στις πρώτες ύλες, τότε το «Turner» αποτελεί μία από τις κορυφαίες επιλογές στον γαστρονομικό χάρτη τής πόλης.