
Κείμενο, φωτογραφίες πιάτων: Αλέξανδρος Καραμανλής.
Αν ψάχνετε για ένα εστιατόριο που συνδυάζει την παράδοση με τη δημιουργικότητα, Τα Τρία Γουρουνάκια είναι μια εξαιρετική επιλογή. Το μενού του ισορροπεί υπέροχα ανάμεσα σε γνώριμες ελληνικές γεύσεις και μοντέρνες πινελιές, με φρέσκα υλικά και άριστη τεχνική.
Ξεκινώντας από τα ορεκτικά, η σαλάτα Τα Τρία Γουρουνάκια αποτελεί έναν γευστικό ύμνο στη μεσογειακή φρεσκάδα, με το σύκο, το δαμάσκηνο και το φουντούκι να προσδίδουν μια υπέροχη, γλυκόξινη ισορροπία. Το χαλούμι με μανιτάρια, σάλτσα τρούφας και πέστο λιαστής ντομάτας είναι ένας συνδυασμός που απογειώνει τη γεύση, ενώ τα μανιτάρια καγιανάς με αβγό ποσέ και απάκι προσφέρουν ένα πιο παραδοσιακό, αλλά εξίσου απολαυστικό ξεκίνημα. Όσο για τον τραγανό μουσακά με μπεσαμέλ και τσιπς πατάτας, αποτελεί μια ενδιαφέρουσα ανατροπή του κλασικού πιάτου, με ξεχωριστή υφή και παρουσίαση.
Στα κυρίως, οι επιλογές είναι δελεαστικές. Η ταλιάτα από κόντρα μόσχου με ρόκα, κασέρι Σοχού και λάδι τρούφας είναι ένα από τα πιο καλοεκτελεσμένα πιάτα του μενού, συνδυάζοντας αρμονικά την τρυφερότητα του κρέατος με τα αρώματα της τρούφας. Το κοτόπουλο λεμονάτο μπαλοτίνα συνοδευόμενο από βελούδινο πουρέ πατάτας προσφέρει άψογη ισορροπία γεύσεων, ενώ η ελληνική καρμπονάρα με χυλοπίτες, απάκι, μανιτάρια και ποσέ αβγό αποτελεί μια ενδιαφέρουσα ελληνική εκδοχή του ιταλικού κλασικού. Για τους λάτρεις των θαλασσινών, ο σολομός φιλέτο με ρεβίθια, κουρκουμά και ούζο είναι μια τολμηρή, αλλά εξαιρετικά επιτυχημένη πρόταση.
Τα γλυκά δεν υστερούν σε σύγκριση με τα υπόλοιπα πιάτα. Η τάρτα μήλου με κραμπλ αμυγδάλου και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης είναι ιδανική για όσους λατρεύουν τις κλασικές, ζεστές γεύσεις, ενώ το τσίζκέικ μπακλαβάς με σιρόπι μελιού και παγωτό φιστίκι είναι το πραγματικό αποκορύφωμα του μενού, συνδυάζοντας ανατολίτικες νότες με την απαλή υφή του τσίζκέικ.
Η ατμόσφαιρα του εστιατορίου είναι φιλόξενη, με διακόσμηση που αποπνέει ζεστασιά και χαλαρότητα. Η εξυπηρέτηση είναι φιλική και άμεση, με το προσωπικό να γνωρίζει καλά το μενού και να προτείνει εξαιρετικούς συνδυασμούς.
Η άποψή μας
Το συμπέρασμα: Τα Τρία Γουρουνάκια προσφέρουν μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, ιδανική για όσους αγαπούν τις ποιοτικές γεύσεις με δημιουργικές πινελιές. Το φαγητό είναι εξαιρετικό, η εξυπηρέτηση άψογη και οι γεύσεις αποτυπώνονται στη μνήμη. Αξίζει σίγουρα μία επίσκεψη. Τουλάχιστον…












Ξέρατε ότι…
Επικεφαλής στην κουζίνα είναι ο πολύπειρος σεφ Δήμος Καλαϊτσίδης, ο οποίος καθημερινά ζωντανεύει συνταγές ξεχασμένες, τις «προικίζει» με αγνά υλικά, τις παντρεύει με σύγχρονες αναζητήσεις και μετουσιώνει κάθε μπουκιά σε αξέχαστη γευστική εμπειρία.
Με την υπηρεσία «Dégustation» μπορείτε να δοκιμάσετε πληθώρα γεύσεων (και γνώσεων) του σεφ, αρκεί να ενημερώσετε το προσωπικό με την κράτησή σας.
Το κτήριο της οδού Καποδιστρίου, όπου στεγάζεται σήμερα το εστιατόριο, χτίστηκε μετά τη μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης, το 1917. Η χρήση του ήταν εμπορική, με πολλά μικρά καταστήματα στο ισόγειο με νεωτερισμούς, υφάσματα και είδη οικιακής χρήσης, ενώ οι επάνω όροφοι χρησιμοποιούνταν ως αποθήκες.
Μπαίνοντας στον χώρο, νιώθεις αμέσως μια ατμόσφαιρα οικειότητας. Οι ξύλινες λεπτομέρειες, οι γήινες αποχρώσεις και ο απαλός φωτισμός δημιουργούν ζεστό και χαλαρωτικό περιβάλλον.
Μου άρεσε:
Το εξυπηρετικότατο σέρβις.
∆εν μου άρεσε:
Δεν υπήρξε κάτι να με δυσαρεστήσει.
Check, please!
Με τις τιμές στα κυρίως να ξεκινούν από τα 13 ευρώ, θεωρώ ότι το εστιατόριο απευθύνεται σε όλα τα βαλάντια.