fbpx

Citymagthess.gr

Τα Τρία Γουρουνάκια: Ενα γαστρονομικό παραμύθι χωρίς κακό λύκο

Μοιραστείτε το

Φωτογραφία: Τα Τρία Γουρουνάκια.

Κείμενο, φωτογραφίες πιάτων: Αλέξανδρος Καραμανλής.

 

Αν ψάχνετε για ένα εστιατόριο που συνδυάζει την παράδοση με τη δημιουργικότητα, Τα Τρία Γουρουνάκια είναι μια εξαιρετική επιλογή. Το μενού του ισορροπεί υπέροχα ανάμεσα σε γνώριμες ελληνικές γεύσεις και μοντέρνες πινελιές, με φρέσκα υλικά και άριστη τεχνική.

Ξεκινώντας από τα ορεκτικά, η σαλάτα Τα Τρία Γουρουνάκια αποτελεί έναν γευστικό ύμνο στη μεσογειακή φρεσκάδα, με το σύκο, το δαμάσκηνο και το φουντούκι να προσδίδουν μια υπέροχη, γλυκόξινη ισορροπία. Το χαλούμι με μανιτάρια, σάλτσα τρούφας και πέστο λιαστής ντομάτας είναι ένας συνδυασμός που απογειώνει τη γεύση, ενώ τα μανιτάρια καγιανάς με αβγό ποσέ και απάκι προσφέρουν ένα πιο παραδοσιακό, αλλά εξίσου απολαυστικό ξεκίνημα. Όσο για τον τραγανό μουσακά με μπεσαμέλ και τσιπς πατάτας, αποτελεί μια ενδιαφέρουσα ανατροπή του κλασικού πιάτου, με ξεχωριστή υφή και παρουσίαση.

Στα κυρίως, οι επιλογές είναι δελεαστικές. Η ταλιάτα από κόντρα μόσχου με ρόκα, κασέρι Σοχού και λάδι τρούφας είναι ένα από τα πιο καλοεκτελεσμένα πιάτα του μενού, συνδυάζοντας αρμονικά την τρυφερότητα του κρέατος με τα αρώματα της τρούφας. Το κοτόπουλο λεμονάτο μπαλοτίνα συνοδευόμενο από βελούδινο πουρέ πατάτας προσφέρει άψογη ισορροπία γεύσεων, ενώ η ελληνική καρμπονάρα με χυλοπίτες, απάκι, μανιτάρια και ποσέ αβγό αποτελεί μια ενδιαφέρουσα ελληνική εκδοχή του ιταλικού κλασικού. Για τους λάτρεις των θαλασσινών, ο σολομός φιλέτο με ρεβίθια, κουρκουμά και ούζο είναι μια τολμηρή, αλλά εξαιρετικά επιτυχημένη πρόταση.

Τα γλυκά δεν υστερούν σε σύγκριση με τα υπόλοιπα πιάτα. Η τάρτα μήλου με κραμπλ αμυγδάλου και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης είναι ιδανική για όσους λατρεύουν τις κλασικές, ζεστές γεύσεις, ενώ το τσίζκέικ μπακλαβάς με σιρόπι μελιού και παγωτό φιστίκι είναι το πραγματικό αποκορύφωμα του μενού, συνδυάζοντας ανατολίτικες νότες με την απαλή υφή του τσίζκέικ.

Η ατμόσφαιρα του εστιατορίου είναι φιλόξενη, με διακόσμηση που αποπνέει ζεστασιά και χαλαρότητα. Η εξυπηρέτηση είναι φιλική και άμεση, με το προσωπικό να γνωρίζει καλά το μενού και να προτείνει εξαιρετικούς συνδυασμούς.

Η άποψή μας

Το συμπέρασμα:
 Τα Τρία Γουρουνάκια προσφέρουν μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, ιδανική για όσους αγαπούν τις ποιοτικές γεύσεις με δημιουργικές πινελιές. Το φαγητό είναι εξαιρετικό, η εξυπηρέτηση άψογη και οι γεύσεις αποτυπώνονται στη μνήμη. Αξίζει σίγουρα μία επίσκεψη. Τουλάχιστον…

Το ψωμί.
Το καλωσόρισμα.
Σαλάτα Τα Τρία Γουρουνάκια, με διάφορα φυλλώματα, σύκο, δαμάσκηνο, βερίκοκο, φουντούκι και γκερεμέζι Αττικής.
Χαλούμι με μανιτάρια, σάλτσα τρούφας και πέστο λιαστής ντομάτας.
Μανιτάρια καγιανάς με αβγό ποσέ, απάκι και τριφτή πατάτα.
Τραγανός μουσακάς με μπεσαμέλ και τσιπς πατάτας.
Ταλιάτα από κόντρα μόσχου με ρόκα, κασέρι Σοχού και λάδι τρούφας.
Κοτόπουλο λεμονάτο μπαλοτίνα με πουρέ πατάτας.
Ελληνική καρμπονάρα με χυλοπίτες, απάκι, μανιτάρια, αβγό ποσέ και πεκορίνο Αμφιλοχίας.
Σολομός φιλέτο με ρεβίθια, κουρκουμά και ούζο.
Τάρτα μήλου με κραμπλ αμυγδάλου, σάλτσα καραμέλας γάλακτος και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης.
Τσίζκέικ μπακλαβάς με σιρόπι μελιού και παγωτό φιστίκι.

Ξέρατε ότι…

Επικεφαλής στην κουζίνα είναι ο πολύπειρος σεφ Δήμος Καλαϊτσίδης, ο οποίος καθημερινά ζωντανεύει συνταγές ξεχασμένες, τις «προικίζει» με αγνά υλικά, τις παντρεύει με σύγχρονες αναζητήσεις και μετουσιώνει κάθε μπουκιά σε αξέχαστη γευστική εμπειρία.

Με την υπηρεσία «Dégustation» μπορείτε να δοκιμάσετε πληθώρα γεύσεων (και γνώσεων) του σεφ, αρκεί να ενημερώσετε το προσωπικό με την κράτησή σας.

Το κτήριο της οδού Καποδιστρίου, όπου στεγάζεται σήμερα το εστιατόριο, χτίστηκε μετά τη μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης, το 1917. Η χρήση του ήταν εμπορική, με πολλά μικρά καταστήματα στο ισόγειο με νεωτερισμούς, υφάσματα και είδη οικιακής χρήσης, ενώ οι επάνω όροφοι χρησιμοποιούνταν ως αποθήκες.

Μπαίνοντας στον χώρο, νιώθεις αμέσως μια ατμόσφαιρα οικειότητας. Οι ξύλινες λεπτομέρειες, οι γήινες αποχρώσεις και ο απαλός φωτισμός δημιουργούν ζεστό και χαλαρωτικό περιβάλλον.


Μου άρεσε:

Το εξυπηρετικότατο σέρβις.

∆εν μου άρεσε:

Δεν υπήρξε κάτι να με δυσαρεστήσει.

Check, please!

Με τις τιμές στα κυρίως να ξεκινούν από τα 13 ευρώ, θεωρώ ότι το εστιατόριο απευθύνεται σε όλα τα βαλάντια.


Info:
Τα Τρία Γουρουνάκια, Καποδιστρίου 7, Θεσσαλονίκη. Τ 231 024 9050 
E. info@tatriagourounakia.gr
To κείμενο δημοσιεύτηκε στο έντυπο Citymag της 05.04.2025.

Μοιραστείτε το

This will close in 20 seconds

Κύλιση στην κορυφή

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε την Πολιτική απορρήτου.

Ρυθμίσεις Cookies

Παρακάτω μπορείτε να επιλέξετε ποια cookies θα επιτρέψετε σε αυτή την ιστοσελίδα. Πατήστε στην αποθήκευση ρυθμίσεων για να εφαρμόσετε την επιλογή σας.

ΛειτουργικάΗ ιστοσελίδα για να δουλέψει χρησιμοποιεί κάποια απαραίτητα λειτουργικά cookies.

ΣτατιστικάΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για στατιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να βελτιώσουμε το περιεχόμενο που σας προσφέρουμε.

Κοινωνικά ΔίκτυαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies από τα κοινωνικά δίκτυα, ώστε να μπορούμε να σας δείξουμε περιεχόμενο από πλατφόρμες όπως το YouTube και το FaceBook. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΔιαφημίσειςΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για διαφημιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να σας προσφέρουμε περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΆλλαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί και ορισμένα cookies από υπηρεσίες που δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες