
Στην αναβίωση και την αναγέννηση ενός εκ των πλέον σημαντικών εστιατορίων τής Σαντορίνης –ίσως ακόμη και της Ελλάδας– προχώρησε πολύ πρόσφατα ο Όμιλος Katikies. Το ιστορικό και πολυβραβευμένο εστιατόριο Κουκούμαβλος, διάσημο για την καινοτόμο και τολμηρή, ελληνοκεντρική fusion κουζίνα τού σεφ Νίκου Πουλιάση, άνοιξε ξανά τις πόρτες του, αυτήν τη φορά στο συγκλονιστικό περιβάλλον τού πολυτελούς ξενοδοχείου Katikies Chromata. Μέσα σε ένα σκηνικό κυκλαδίτικης κομψότητας και μινιμαλιστικής φινέτσας, χτισμένο σε ένα από τα πιο προνομιούχα σημεία τής καλντέρας και με θέα που κόβει την ανάσα στο απέραντο της θάλασσας και τη μεγαλοπρέπεια του ηφαιστείου, ο Κουκούμαβλος υποδέχεται την ένδοξη, νέα εποχή του.
Με υλικό το ταλέντο
Ο Κουκούμαβλος «γεννήθηκε» το μακρινό 1989, σε μια Σαντορίνη πολύ διαφορετική από αυτήν που γνωρίζουμε σήμερα, όταν ένας νέος, αλλά ιδιαίτερα ταλαντούχος και τολμηρός σεφ, ο Νίκος Πουλιάσης, αποφάσισε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να ανοίξει το δικό του εστιατόριο. Αυτό ήταν ο Κουκούμαβλος, που ήταν γραφτό να εξελιχθεί σε ένα από τα πιο σημαντικά ελληνικά εστιατόρια όλων των εποχών. Ο Νίκος Πουλιάσης ήταν αυτοδίδακτος – κάποιες φορές όμως το πηγαίο ταλέντο και η αγάπη για τη μάθηση μπορεί να αποδειχθούν εξίσου σημαντικά με τα πτυχία. Η sui generis κουζίνα του, οι τολμηροί συνδυασμοί, η καινοτόμος σκέψη του και οι διαρκείς πειραματισμοί προσέφεραν στους επισκέπτες ένα μοναδικό οπτικό και γευστικό ταξίδι και στο εστιατόριο πολυάριθμα βραβεία.
Από τον περασμένο Μάρτιο, το εμβληματικό εστιατόριο της Σαντορίνης εντάχθηκε στην «οικογένεια» Katikies, βρίσκοντας το νέο του σπίτι στο πανέμορφο σκηνικό τού Katikies Chromata, στο Ημεροβίγλι. Η μακρά και στενή φιλία τού βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ Έκτορα Μποτρίνι, executive chef τού Ομίλου Katikies, και του εξαιρετικού σεφ Νίκου Πουλιάση επισφραγίζεται μέσα από αυτήν την ιδιαίτερα σημαντική για το γαστρονομικό τοπίο τής Σαντορίνης συνεργασία, που έρχεται να ανεβάσει τον πήχη τού κυκλαδίτικου fine dining και να ξαναδώσει στον Κουκούμαβλο τη θέση του μεταξύ των κορυφαίων εστιατορίων στην Ελλάδα.
Τα καλύτερα υλικά από τη γη και τη θάλασσα της χώρας μας μεταμορφώνονται σε μοναδικά πιάτα, έτοιμα να «ταξιδέψουν» τους απαιτητικούς επισκέπτες στον χρόνο και τον χώρο, προσφέροντάς τους μια συναρπαστική γαστρονομική εμπειρία.