Κείμενο/Φωτογραφίες πιάτων: Αλέξανδρος Καραμανλής
Αφορμή
για να γράψω τη σημερινή κριτική στάθηκε η πρόσκληση ενός καλού φίλου να ανταμώσουμε μετά από καιρό σε ένα wine bar το οποίο, εσχάτως, είχε γίνει το αγαπημένο του σημείο συνάντησης στο κέντρο της πόλης. Κι αυτό το wine bar δεν είναι άλλο από το Blé Vin, μία ανάσα από τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, δίπλα από τον μεγάλο του «αδελφό», το γνωστό σε όλους Blé Taste Gallery.
Η εμπειρία μας
Αφού συναντηθήκαμε στο σημείο του ραντεβού μας, κινηθήκαμε μαζί προς την είσοδο του καταστήματος. Εντύπωση μου προκάλεσε η ερώτηση του σερβιτόρου αν θα προτιμούσαμε να καθίσουμε στον εξωτερικό ή στον εσωτερικό χώρο, μια και ο εσωτερικός χώρος μού φάνηκε πολύ μικρός για να μπορέσει να φιλοξενήσει κόσμο. Όλος αυτός ο προβληματισμός κράτησε ελάχιστα λεπτά, ώσπου να ανακαλύψω ότι στο υπόγειο του resto υπάρχει ένα τεράστιο κελάρι κρασιών, όπου υπάρχουν μεγαλύτερα και μικρότερα τραπέζια, έτοιμα να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των φίλων του καλού κρασιού.
Προτιμήσαμε να καθίσουμε στον εσωτερικό χώρο, στο υπόγειο του εστιατορίου, με τα τραπέζια εντέχνως καμωμένα από κορμούς δέντρων και τα ξύλινα ράφια με μια τεράστια ποικιλία σε κρασιά να αποτελούν το ιδανικό ντεκόρ για τη βραδινή μας συνάντηση.
Αφού εντρυφήσαμε πρώτα στη λίστα των κρασιών, σειρά πήρε η κάρτα του μενού. Η λίστα ήταν σχετικώς μικρή, ωστόσο πολλά υποσχόμενη. Αποφασίσαμε, για αρχή, να δοκιμάσουμε μπουκίτσες ζυμωτές ψημένες στην πέτρα με αρωματικό ελαιόλαδο και βότανα, πράσινη σαλάτα με αχλάδι, ντρέσινγκ από γιαούρτι φράουλας, βουβαλίσια στρατσιατέλα, καβουρδισμένους σπόρους και παπαρούνα, όπως επίσης και καπνιστή φέτα με λιανοελιές και πετροκέρασα σε ζύμωση. Για τη συνέχεια, αποφασίσαμε να μην αντισταθούμε στη γαστριμαργική σαγήνη του ραγού μανιταριών με φρέγκολα (πρόκειται για ένα μικρό ζυμαρικό, τυπικό της περιοχής της Σαρδηνίας, που μοιάζει με μεγάλο κους κους), γκράνα παντάνο, τριλογία μανιταριών και λάδι τρούφας, όπως επίσης και στο οσομπούκο ξυλόφουρνου με λαχανικά μπρεζέ, σάλτσα κόκκινου κρασιού και ζύμη κρουασάν βουτύρου.
Η άποψή μας
Πραγματικά, όλα τα πιάτα ήταν πεντανόστιμα – στη δική μου παλέτα, κορυφαία ήταν το οσομπούκο ξυλόφουρνου και το ραγού μανιταριών. Κατ’ εμέ, αξίζει τουλάχιστον μία επίσκεψη στο Blé Vin μόνο και μόνο για να δοκιμάσετε το οσομπούκο στον ξυλόφουρνο. Εμπειρία! Εξίσου ιδιαίτερο πιάτο ήταν και η καπνιστή φέτα (ομολογώ ότι δεν είχα ξαναδοκιμάσει κάτι παρόμοιο). Όσο για τους λάτρεις του κρασιού, η επίσκεψη στο συγκεκριμένο wine bar επιβάλλεται. Τόσο απλά.
(Απ’ ό,τι καταλάβατε, έφυγα από το Blé Vin με τις καλύτερες εντυπώσεις. Γι’ αυτό και δεν μπορώ να σας προτείνω αρκετά εμφατικά να το επισκεφθείτε – είτε είστε λάτρεις του κρασιού είτε όχι).





Ξέρατε ότι…
Επί της ουσίας, το Blé Vin αποτελεί την επέκταση του Blé Taste Gallery, επικεντρωνόμενο σε εξαιρετικά κρασιά και εδέσματα.
Στον μίνιμαλ χώρο με το υπέροχο κελάρι μπορείτε να βρείτε 400 «διαμάντια» ελλήνων και ξένων οινοποιών, σε μια μακρά λίστα by-the-glass, αλλά και για αγορά.
Καθημερινά, από τις 17:00, το προσωπικό του resto είναι έτοιμο να μας εξυπηρετήσει, είτε στο κελάρι είτε στα τραπεζάκια στον πεζόδρομο της Γεωργίου Σταύρου (μια υπέροχη επιλογή τώρα που ο καιρός αρχίζει να καλοκαιριάζει).
Ανά τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνονται βραδιές γευσιγνωσίας υψηλής αισθητικής, ποιότητας και αξίας κρασιών, που μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πλέον απαιτητικό πελάτη.
Μου άρεσε:
Tο πρόθυμο και ευγενικό προσωπικό.
∆εν μου άρεσε:
H απουσία επιδόρπιου από τη λίστα, κάτι που, ωστόσο, καλύφθηκε τάχιστα από το διπλανό «αδελφάκι» του resto.
Check, please!
Με τις τιμές των κυρίως να ξεκινούν από τα 11 ευρώ, το Blé Vin απευθύνεται σε όλα τα βαλάντια.