Η πρώτη εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτης είναι ένας ζεστός, μίνιμαλ και προσεκτικά φωτισμένος (σχεδόν μυσταγωγικός) χώρος, όπου κυριαρχεί το ξύλο. Αισθάνεσαι αμέσως την οικειότητα. Η βιτρίνα στο βάθος, με τις φιάλες κρασιού και τα κρεμασμένα προσούτα, σε προϊδεάζει για τη συνέχεια. Ιδανικός χώρος για ένα σύντομο μεσημεριανό διάλειμμα από τη δουλειά ή για ένα επαγγελματικό ραντεβού. Η τεράστια λίστα κρασιών by the glass είναι, πιθανότατα, η μεγαλύτερη στη Θεσσαλονίκη, στοιχείο που εγγυάται εκ προοιμίου την απόλαυση. Ειδικά όταν συνδυαστεί με πλατό από προσούτα, τα οποία θα εκθειάσουμε (και δεν χρησιμοποιούμε τυχαία το συγκεκριμένο ρήμα…) στη συνέχεια.
Ο παράδεισος του wine lover
Κατεβαίνοντας τα σκαλοπάτια, φτάνεις σε ένα μοναδικό, τεράστιο κελάρι, όπου βρίσκεσαι περικυκλωμένος από κρασιά από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα. Χωρίς ίχνος υπερβολής, οι ετικέτες ξεπερνούν τις τετρακόσιες! Θα μπορέσετε να προμηθευτείτε κρασιά σε τιμή κάβας, για να τα απολαύσετε με την παρέα σας ή επιτόπου, στα τραπέζια του Blé Vin, με την προσαύξηση του κουβέρ.
(Λεπτομέρεια που αξίζει: τα τραπέζια είναι φτιαγμένα από κορμούς δέντρων, ρίζες καρυδιάς ή από καραγάτσι. Όπως αντιλαμβάνεστε, η ομορφιά τους είναι απαράμιλλη).
Γαστριμαργικές συγκινήσεις
Το Blé Vin είναι όμως και μια εντυπωσιακή prosciutteria. Οι γνώστες θα αναγνωρίσουν στις ετικέτες ορισμένους από τους σημαντικότερους παραγωγούς προσούτου της Ιταλίας (από την Πάρμα και το Σαν Ντανιέλε), καθώς και άλλων, παλαιωμένων ΠΟΠ κοπών – αναφέρουμε ενδεικτικά το Culatello di Zibello. Εισάγονται στην Ελλάδα αποκλειστικά για το Blé Vin, όπου ωριμάζουν περαιτέρω για έως και 48 μήνες (μακάρι να μπορούσαμε να σας μεταφέρουμε μέσα από το κείμενο το άρωμα που αναδύει το φρεσκοκομμένο προσούτο…). Τη γευστική πανδαισία ολοκληρώνουν επιλεγμένα ελληνικά και ξένα τυριά από περιοχές με παράδοση στην παραγωγή τους, όπως τα νησιά, τα Τζουμέρκα κοκ.
Η κουζίνα ανοίγει στις 5 το απόγευμα. Το «σφιχτό» μενού είναι εποχικό και εξαρτάται από τις διαθέσιμες πρώτες ύλες, γι’ αυτό και αλλάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Για τα προϊόντα ζύμης, ασφαλώς, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά: ο ξυλόφουρνος του Blé αγγίζει τα όρια του μύθου!
Ο χώρος διατίθεται για εκδηλώσεις και παρουσιάσεις, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα δημιουργίας καλαθιού, ως εταιρικού δώρου.