fbpx

Citymagthess.gr

Blé Vin: «Ψαγμένο» κρασί και νοστιμιές που ευφραίνουν καρδίαν

Μοιραστείτε το

 

Η πρώτη εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτης είναι ένας ζεστός, μίνιμαλ και προσεκτικά φωτισμένος (σχεδόν μυσταγωγικός) χώρος, όπου κυριαρχεί το ξύλο. Αισθάνεσαι αμέσως την οικειότητα. Η βιτρίνα στο βάθος, με τις φιάλες κρασιού και τα κρεμασμένα προσούτα, σε προϊδεάζει για τη συνέχεια. Ιδανικός χώρος για ένα σύντομο μεσημεριανό διάλειμμα από τη δουλειά ή για ένα επαγγελματικό ραντεβού. Η τεράστια λίστα κρασιών by the glass είναι, πιθανότατα, η μεγαλύτερη στη Θεσσαλονίκη, στοιχείο που εγγυάται εκ προοιμίου την απόλαυση. Ειδικά όταν συνδυαστεί με πλατό από προσούτα, τα οποία θα εκθειάσουμε (και δεν χρησιμοποιούμε τυχαία το συγκεκριμένο ρήμα…) στη συνέχεια.

Ο παράδεισος του wine lover

Κατεβαίνοντας τα σκαλοπάτια, φτάνεις σε ένα μοναδικό, τεράστιο κελάρι, όπου βρίσκεσαι περικυκλωμένος από κρασιά από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα. Χωρίς ίχνος υπερβολής, οι ετικέτες ξεπερνούν τις τετρακόσιες! Θα μπορέσετε να προμηθευτείτε κρασιά σε τιμή κάβας, για να τα απολαύσετε με την παρέα σας ή επιτόπου, στα τραπέζια του Blé Vin, με την προσαύξηση του κουβέρ.

(Λεπτομέρεια που αξίζει: τα τραπέζια είναι φτιαγμένα από κορμούς δέντρων, ρίζες καρυδιάς ή από καραγάτσι. Όπως αντιλαμβάνεστε, η ομορφιά τους είναι απαράμιλλη).

Γαστριμαργικές συγκινήσεις

Το Blé Vin είναι όμως και μια εντυπωσιακή prosciutteria. Οι γνώστες θα αναγνωρίσουν στις ετικέτες ορισμένους από τους σημαντικότερους παραγωγούς προσούτου της Ιταλίας (από την Πάρμα και το Σαν Ντανιέλε), καθώς και άλλων, παλαιωμένων ΠΟΠ κοπών – αναφέρουμε ενδεικτικά το Culatello di Zibello. Εισάγονται στην Ελλάδα αποκλειστικά για το Blé Vin, όπου ωριμάζουν περαιτέρω για έως και 48 μήνες (μακάρι να μπορούσαμε να σας μεταφέρουμε μέσα από το κείμενο το άρωμα που αναδύει το φρεσκοκομμένο προσούτο…). Τη γευστική πανδαισία ολοκληρώνουν επιλεγμένα ελληνικά και ξένα τυριά από περιοχές με παράδοση στην παραγωγή τους, όπως τα νησιά, τα Τζουμέρκα κοκ.

Η κουζίνα ανοίγει στις 5 το απόγευμα. Το «σφιχτό» μενού είναι εποχικό και εξαρτάται από τις διαθέσιμες πρώτες ύλες, γι’ αυτό και αλλάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Για τα προϊόντα ζύμης, ασφαλώς, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά: ο ξυλόφουρνος του Blé αγγίζει τα όρια του μύθου!

Ο χώρος διατίθεται για εκδηλώσεις και παρουσιάσεις, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα δημιουργίας καλαθιού, ως εταιρικού δώρου.

Info: «Blé Vin», Αγίας Σοφίας µε Γεωργίου Σταύρου 14. Τ. 2310-231.201. W. https://www.blevin.gr FB/Blé Vin Instagram blevinthessaloniki

Μοιραστείτε το

Κύλιση στην κορυφή

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε την Πολιτική απορρήτου.

Ρυθμίσεις Cookies

Παρακάτω μπορείτε να επιλέξετε ποια cookies θα επιτρέψετε σε αυτή την ιστοσελίδα. Πατήστε στην αποθήκευση ρυθμίσεων για να εφαρμόσετε την επιλογή σας.

ΛειτουργικάΗ ιστοσελίδα για να δουλέψει χρησιμοποιεί κάποια απαραίτητα λειτουργικά cookies.

ΣτατιστικάΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για στατιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να βελτιώσουμε το περιεχόμενο που σας προσφέρουμε.

Κοινωνικά ΔίκτυαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies από τα κοινωνικά δίκτυα, ώστε να μπορούμε να σας δείξουμε περιεχόμενο από πλατφόρμες όπως το YouTube και το FaceBook. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΔιαφημίσειςΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για διαφημιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να σας προσφέρουμε περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΆλλαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί και ορισμένα cookies από υπηρεσίες που δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες