Κείμενο/Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Καραμανλής
Έχει περάσει αρκετός καιρός από την πρώτη φορά που άκουσα να μιλούν (με πολύ καλά λόγια) για το πρωινό που σερβίρει το «Caravan Β&Β Brunch» – και ομολογώ ότι, παρότι δεν είμαι φανατικός του brunch, μπήκα πολλές φορές στον πειρασμό να το επισκεφθώ. Μέχρι πρόσφατα, δεν το είχα καταφέρει – ίσως επειδή δεν το θέλησα αρκετά, από τη στιγμή που στη δική μου συνείδηση τα πλούσια πρωινά αυτού του τύπου τα απολαμβάνουμε μόνο σε κάποια μακρινά ταξίδια και σε μπουφέδες ξενοδοχείων γεμάτους με λογιών λογιών καλούδια. Στη δική μου φιλοσοφία –πίστευα– το brunch δεν μπορεί να προσφέρει εκείνες τις απολαύσεις του ουρανίσκου που εγώ αναζητώ.
Κι όμως, έρχεται η ώρα που αναγκάζεσαι να αλλάξεις πλεύση. Καταλύτη στην προκειμένη περίπτωση αποτέλεσε το γεγονός ότι δεν βόλευε την παρέα μου ένα μεσημεριανό ραντεβού, οπότε η επιλογή του brunch αποτέλεσε μονόδρομο. Κάπως έτσι, είχα την ευκαιρία να βρεθώ στο «Caravan Β&Β Brunch», για να δοκιμάσω τα ξακουστά πιάτα του.
Η εμπειρία μας
Στον εσωτερικό χώρο αντικρίζεις παλιά, βαριά έπιπλα, συνδυασμένα αρμονικά με φάνκι στοιχεία, φώτα νέον και χρώμα, πολύ χρώμα. Εμείς, ωστόσο, προτιμήσαμε να καθίσουμε έξω, μια και ο καιρός την ημέρα που το επισκεφθήκαμε εξακολουθούσε να είναι καλοκαιρινός.
Αφού περάσαμε αρκετή ώρα διαβάζοντας τον (πλούσιο και άκρως ενδιαφέροντα) κατάλογο, αποφασίσαμε να παραγγείλουμε αβγόφετα από τσουρέκι Θεσσαλονίκης με μους λευκής σοκολάτας, φιστίκι Αιγίνης και γλυκό τριαντάφυλλο της γιαγιάς, όπως επίσης και κροκ μαντάμ με προζυμένιο ψωμάκι, καπνιστό μετσοβόνε, καπνιστή γαλοπούλα, τηγανητό αβγό και σπιτική σάλτσα φέτας. Και επειδή είμαστε λιχούδηδες, δεν μπορούσαμε να αντισταθούμε στο παραδοσιακό πεϊνιρλί με κασέρι Θεσσαλονίκης, ψητές βιολογικές ντομάτες, αβγό και χειροποίητο χώμα από ελιές Χαλκιδικής, ούτε στο παραδοσιακό φύλλο περέκ τυλιχτό με ανθότυρο, καπνιστό τυρί Βερμίου, ψητή γλυκοκολοκύθα και τσορίθο, συνοδευόμενο από φρέσκια σαλάτα και κρέμα τυριού.
Η άποψή μας
Ομολογώ ότι τα πιάτα που δοκίμασα αποτέλεσαν για εμένα πραγματική έκπληξη. Όλα ήταν δημιουργικά και νόστιμα, χωρίς να τα νιώθεις βαριά στο στομάχι. Περιττό, βέβαια, να πω ότι το γλυκό τριαντάφυλλο και οι αβγόφετες μου έφεραν στον νου αναμνήσεις των παιδικών μου χρόνων, που έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στην καρδιά και το μυαλό μου.
Μετά απ’ όλα αυτά, νομίζω πως όλοι έχετε καταλάβει ότι προτείνω να επισκεφθείτε το «Caravan Β&Β Brunch» χωρίς δεύτερη σκέψη. Εγώ, πάντως, θα σπεύσω ξανά με την πρώτη ευκαιρία…




Ξέρατε ότι…
Το «The Caravan Β&Β Brunch» φιλοξενείται στο κτιριακό συγκρότημα που είναι γνωστό στους Θεσσαλονικείς ως «Καραβάν σαράι». Το 1958 το Καραβάν σαράι ενοικιάστηκε στον δήμο Θεσσαλονίκης ως έδρα του δημαρχείου της πόλης, το οποίο παρέμεινε εκεί επί 51 χρόνια.
Ο χώρος «συστήθηκε» στο κοινό της Θεσσαλονίκης το 2016. Από τότε αποτελεί πόλο έλξης όχι μόνο για τουρίστες, αλλά και για μεγάλο μέρος των κατοίκων της πόλης, που θέλουν να απολαύσουν τον καφέ ή το ποτό τους.
Χάρη στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του workplace, το «Caravan» έχει γίνει το απόλυτο hot spot για φοιτητές και εργαζόμενους, αφού προσφέρει ήσυχη ατμόσφαιρα, μεγάλο χώρο για συναντήσεις και γρήγορο ίντερνετ.
Το brunch menu επιμελείται ο σεφ του «Extravaganza», Αντώνης Μουστάκης, σε συνεργασία με το «The Caravan», σε μια προσπάθεια να ενταχθεί το brunch στην ελληνική κουλτούρα.
Μου άρεσε:
H χαλαρή ατμόσφαιρα και η ζεστασιά που εκπέμπει το μαγαζί.
∆εν μου άρεσε:
Που η ευγενική κοπέλα στο σέρβις ήταν δυσεύρετη…
Check, please!
Με μέσο όρο τιμών τα 8 ευρώ (και με δεδομένο ότι τα πιάτα είναι άκρως χορταστικά), αποτελεί πραγματικά συνώνυμο του «value-for-money».
Info: «Caravan Β&Β Brunch», Ρεμπέλου 1, στο κέντρο. Τ. 2313-062.780.