Το εστιατόριο ξεκίνησε την πορεία του στον χρόνο από τον προπάππου της οικογένειας, για να περάσει εν συνεχεία στη γιαγιά και από αυτήν (το 1995) στον Βύρωνα Παπαδόπουλο και τη Δέσποινα Χατζησάββα. Τους γονείς του σημερινού ιδιοκτήτη, Χρήστου Παπαδόπουλου, ο οποίος, ως τέταρτη γενιά πλέον, «τρέχει» την επιχείρηση από το 2020.
Η «συνταγή» ήταν δοκιμασμένη και άχαστη: πρώτες ύλες από την περιοχή, μια πλούσια λίστα κρασιών τοπικών παραγωγών (από κοντά και ορισμένα εξαιρετικά ενδιαφέροντα ελληνικά αποστάγματα, αλλά και βιολογικοί οίνοι), χειροποίητα προϊόντα φτιαγμένα με γνώση και μεράκι (από ζυμαρικά και μαρμελάδες ώς σάλτσες, αρωματικά λάδια και γλυκά), κιμάς πάντοτε χειροποίητος (η σημασία φαίνεται στη λεπτομέρεια), αλλαντικά από τον Ατλαμάζογλου από τη Νέα Καρβάλη, φέτα και μέλι από το Παγγαίο και τυροκομικά από τη Φάρμα Μουσθένης – όλα ντόπια και όλα από τους καλύτερους. Όσο για τα λαχανικά και τα μυρωδικά, είναι όλα δικής τους παραγωγής, από το πλούσιο βουνό του Παγγαίου.
Με τον Νίκο Κεσούρη να επιμελείται το μενού ως executive chef, όλα αυτά τα στοιχεία υπηρετούν με συνέπεια μια φιλοσοφία slow food και μια comfort, δημιουργική κουζίνα, με γεύσεις Μεσογείου και μνήμες από ηλιόλουστα κυριακάτικα τραπέζια να διεγείρουν τις αισθήσεις.
Στα «συν», ο έξοχος και εξαιρετικά πρωτότυπος ημιυπαίθριος χώρος (ένας παλιός στάβλος μέσα στο πράσινο, ο οποίος έχει κρατήσει μόνο τη σκεπή του), τα events που διοργανώνονται όλο τον χρόνο (αν πετύχετε κάποια βραδιά live μουσικής από τοπικά συγκροτήματα, μην τη χάσετε), αλλά και οι οινοπαρουσιάσεις σε συνεργασία με οινοποιεία της περιοχής (σημειωτέον ότι το «Ονείρων Γεύσεις» βγάζει και δύο δικές του ετικέτες κρασιού).