Ενα από τα πιο αγαπημένα νέα στέκια της πόλης, που συνδυάζει το καλό φαγητό με την υψηλή αισθητική (σε έναν χώρο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, που βρίσκεται σε μια από τις πλέον δημοφιλείς «off-the-grid» περιοχές του κέντρου της Θεσσαλονίκης), γίνεται ενός έτους και οργανώνει αύριο Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, στις 20:00, μια μεγάλη γιορτή για τα πρώτα του γενέθλια.
Ο λόγος για τον Στάβλο, το art restaurant που δημιούργησε πριν από έναν χρόνο στην οδό Μελενίκου ένας από τους πλέον εμβληματικούς restaurateurs της Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Κώστογλου. Γι’ αυτήν την πρώτη επέτειο του Στάβλου, ο Γιώργος και οι συνεργάτες του έχουν ετοιμάσει μια «γιορτή γεύσης και τέχνης», όπως την ονομάζουν, καλώντας μας να γιορτάσουμε κι εμείς μαζί τους.
Και επειδή σε ένα εστιατόριο όλα ξεκινούν από το φαγητό, οι άνθρωποι του Στάβλου έχουν ετοιμάσει για όλους εμάς ένα συναρπαστικό μενού, εμπνευσμένο από τις καλύτερες πλευρές του αυθεντικού ελληνικού τραπεζιού. Τα πρώτα πιάτα περιλαμβάνουν γλυκό τηγανητό τραχανά με κους κους, γαρίδα, μανιτάρι και γκουανσιάλε, πορτομπέλο ψητά με πράσινα φύλλα, γεμιστά με τυριά, γαρδουμπίτσες, κρέμα μελιτζάνας με ντομάτα κονφί και ψητό μανούρι και χόρτα με μπέιμπι κολοκυθάκια και λαδολέμονο. Θα τα συνοδεύσουμε με Ασύρτικο φρέσκο και αφιλτράριστο, χωρίς θειώδη, από το Κτήμα Βογιατζή.
Περνώντας στα κυρίως, θα απολαύσουμε αρνίσια παϊδάκια, αρνίσια κεμπαπάκια, ατζέμ πιλάφ και πουρέ μανιταριών με πορτσίνι. Στο wine pairing, ο Τσαπουρνάκος του Κτήματος Βογιατζή από παλιές σοδιές, σε φιάλες magnum.
Για το κλείσιμο, ο Στάβλος προτείνει έναν θησαυρό ελληνικών τυριών, συνοδευόμενων από Τσαπουρνάκο σε φιάλη jeroboam των 3lt.
Το πολύ ιδιαίτερο (και γαστριμαργικά απολαυστικό) δείπνο θα συνοδεύσει έκθεση ζωγραφικής του Λάζαρου Πάντου, αλλά και η μουσική του Άκη Αρχοντή, ο οποίος θα ερμηνεύσει μεγάλες επιτυχίες με το βιολί του.