Φωτογραφίες: ΣΑΚΗΣ ΓΙΟΥΜΠΑΣΗΣ.
Ο ζεστός χώρος, το φιλικό περιβάλλον, μα, πάνω απ’ όλα, το μεράκι και η διάθεση των ιδιοκτητών τού εστιατορίου «Ακαδημία», Κωνσταντίνου Μάρκου και Κωνσταντίνου Γαργάνη, φάνηκαν από την πρώτη κιόλας στιγμή, καθώς κατάφεραν να παντρέψουν με επιτυχία τις γεύσεις με την τέχνη. Επίπλωση παλιάς εποχής (με σπάνια έργα τέχνης κορυφαίων καλλιτεχνών να διακοσμούν τον χώρο τού εστιατορίου και της αυλής του) και πρώτες ύλες από διάφορα μέρη τής χώρας (οι οποίες συνθέτουν σειρά γευστικών επιλογών, βασισμένων στην παραδοσιακή κουζίνα και «μπολιασμένων» με το μεσογειακό ταμπεραμέντο) αποτελούν την «ταυτότητα» τής «Ακαδημίας».
Ο σεφ Κωνσταντίνος Μάρκου δημιουργεί το δικό του έργο τέχνης – μια πανδαισία γεύσεων την οποία ανανεώνει συνεχώς, προκαλώντας μας να τη γευθούμε. Καθημερινά, η «Ακαδημία» σερβίρει γεύματα με εκλεπτυσμένες μεσογειακές γεύσεις και ποιότητα που δύσκολα βρίσκει κάποιος στην εποχή τής κρίσης. Οι άνθρωποί της ανοίγουν τις πόρτες και την αυλή τους στους πελάτες τους, έτοιμοι να υποδεχθούν εξίσου θερμά όποια εκδήλωση θέλει να πραγματοποιήσει κάποιος.
Το αγαπημένο resto τού κέντρου διατίθεται για επαγγελματικά γεύματα. Επίσης, στον privé χώρο του φιλοξενούνται εικαστικές εκθέσεις, μουσικές βραδιές, αλλά και ποικίλα θεματικά events (π.χ., θέατρο κοκ.).