fbpx

Citymagthess.gr

«Extravaganza»: Στη Συγγρού τρως (καλό) φαγητό που δεν σε «τρώει»

Μοιραστείτε το

Κείμενο/Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Καραμανλής

Ως καλοφαγάς που σέβεται τον εαυτό του, έχω καταχωρισμένο στο μυαλό και την καρδιά μου έναν κατάλογο εστιατορίων όπου θα πήγαινα με κάθε ευκαιρία. Έτσι και τώρα: η πρόσκληση φίλων να γευματίσουμε στο εστιατόριο «Extravaganza», για να γιορτάσουμε ένα χαρμόσυνο γεγονός, δεν μπορούσε να έχει παρά μόνο θετική ανταπόκριση. Η αλήθεια είναι, συνάμα, ότι είχα αρκετό καιρό να επισκεφτώ το συγκεκριμένο εστιατόριο, οπότε η ευκαιρία να δοκιμάσω το νέο μενού του ήταν για εμένα μοναδική (για όσους δεν το έχουν επισκεφθεί, το resto βρίσκεται στη Στοά Πτολεμαίων, σε ένα σημείο όπου ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες επικρατεί σχετική δροσιά χάρη στο ρεύμα τού αέρα που διαπερνάει τη στοά – ακόμη ένας λόγος για να το επιλέξουμε).

Η εμπειρία μας

Αφού βρεθήκαμε και καθίσαμε στο τραπέζι μας (και αφού πιάσαμε το κουβεντολόι, όπως κλασικά συμβαίνει σε κάθε παρέα που έχει καιρό να βρεθεί), αποφασίσαμε να ασχοληθούμε επισταμένα με το μενού. Η κάρτα του ήταν, όπως συνήθως, σχετικά μικρή, αλλά πολλά υποσχόμενη. Κάπως έτσι, δεν αργήσαμε να καταλήξουμε στο τι λαχταρούσαμε να παραγγείλουμε.

Για αρχή, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε τη σαλάτα με ντοματίνια, παξιμάδι χαρουπιού, πίκλα κρεμμυδιού και κατσικίσιο τυρί, καθώς και το αλμυρό τσίζκέικ με μαρμελάδα παντζαριού, γλυκοκολοκύθα και παξιμάδι χαρουπιού. Εντύπωση μας προκάλεσε, επίσης, το κουνουπίδι με αμύγδαλο, πιπεριά Φλωρίνης και σατάι σος, ενώ δεν παραλείψαμε να παραγγείλουμε και τις κλασικές τηγανητές πατάτες με παρμεζάνα.

Προχωρώντας στα κυρίως πιάτα, θελήσαμε να δοκιμάσουμε το ριζότο με κρέμα ντομάτας, ψητές πιπεριές παντρόν, δυόσμο, βασιλικό και γαλοτύρι, όπως και τα λαζάνια με κρέμα σπαραγγιού, δυόσμο, βουβαλίσια μοτσαρέλα και αρακά. Δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε στο κοτόπουλο ταλιάτα με κρέμα παρμεζάνας, κρούστα ψωμιού και παρμεζάνα, όπως επίσης και στα πατσέρι (είδος ζυμαρικού) με μελάνι σουπιάς, γαρίδες, τσορίθο και εστραγκόν.

Για το τέλος, υπήρξε ομοφωνία στο επιδόρπιο: διαλέξαμε την τάρτα λεμονιού με αφρό από λεμόνι, παγωτό βανίλια και ξύσμα λάιμ, αλλά και την κρέμα λευκής σοκολάτας με σάλτσα από φράουλες, μαρέγκα και παγωτό βανίλια.

Η άποψή μας

Όλα τα πιάτα ήταν αρκούντως νόστιμα, αυτά ωστόσο που θα ξεχώριζα ως «best of the best» ήταν το αλμυρό τσίζκέικ με μαρμελάδα παντζαριού, τα λαζάνια με κρέμα σπαραγγιού και τα ζυμαρικά με το μελάνι σουπιάς. Όσον αφορά στα γλυκά, η κρέμα λευκής σοκολάτας με σάλτσα από φράουλες υπερτέρησε ξεκάθαρα στις προτιμήσεις μας έναντι της τάρτας λεμονιού, που τη βρήκαμε μάλλον αδύναμη…

Το σημαντικό, ωστόσο, ήταν ένα: όλοι σηκωθήκαμε από το τραπέζι με μια αίσθηση ευφορίας, κάτι που συμβαίνει όταν σε ένα εστιατόριο έχεις εξυπηρετηθεί σωστά, δεν σε έχουν «γδάρει» οικονομικά και, ασφαλώς, έχεις φάει νόστιμα. Αυτοί οι τρεις είναι, άλλωστε, οι λόγοι που θα σας πρότεινα (τουλάχιστον) ένα πέρασμα από το «Extravaganza» στην πρώτη ευκαιρία.

Το ψωμάκι για το καλωσόρισμα.
Σαλάτα με ντοματίνια, παξιμάδι χαρουπιού, πίκλα κρεμμυδιού και κατσικίσιο τυρί.
Αλμυρό τσίζκέικ με μαρμελάδα παντζαριού, γλυκοκολοκύθα και παξιμάδι χαρουπιού.
Κουνουπίδι με αμύγδαλο, πιπεριά Φλωρίνης και σατάι σος.
Οι κλασικές τηγανητές πατάτες με παρμεζάνα.
Ριζότο με κρέμα ντομάτας, ψητές πιπεριές παντρόν, δυόσμο, βασιλικό και γαλοτύρι.
Λαζάνια με κρέμα σπαραγγιού, δυόσμο, βουβαλίσια μοτσαρέλα και αρακά.
Κοτόπουλο ταλιάτα με κρέμα παρμεζάνας, κρούστα ψωμιού και παρμεζάνα.
Πατσέρι (είδος ζυμαρικού) με μελάνι σουπιάς, γαρίδες, τσορίθο και εστραγκόν.
Τάρτα λεμονιού με αφρό από λεμόνι, παγωτό βανίλια και ξύσμα λάιμ.
Κρέμα λευκής σοκολάτας με σάλτσα από φράουλες, μαρέγκα και παγωτό βανίλια.

ID

Το μενού είναι πάντοτε βασισμένο σε εποχικά προϊόντα. Οι πρώτες ύλες προέρχονται από μικρούς παραγωγούς και από καλλιέργειες ανά την Ελλάδα.

Στο «Extravaganza» θα συναντήσεις ανθρώπους της γειτονιάς, καλλιτέχνες, κόσμο νέο, αλλά και μεγαλύτερο – με δυο λόγια: μια μείξη ανθρώπων που στόχο έχουν το καλό φαγητό.

Η λίστα κρασιών (και λοιπών αποσταγμάτων) είναι μικρή, αλλά καλά ενημερωμένη.

Καλό είναι να έχετε κάνετε κράτηση, καθώς το εστιατόριο είναι ιδιαιτέρως δημοφιλές.

 


Μου άρεσε:

Η ευρηματικότητα του μάγειρα.

∆εν μου άρεσε:

Η αστοχία στην τάρτα λεμονιού – κάτι που, ωστόσο, μπορεί να συμβεί και στα καλύτερα εστιατόρια.

Check, please!

Με μέσο όρο τιμών τα 12 ευρώ για τα κυρίως πιάτα, το εστιατόριο απευθύνεται σε όλα τα βαλάντια.

 


Info: «Extravaganza», Στοά Πτολεμαίων 29Α με Επισκόπου Αμβροσίου. T. 2310-529.791. FB: https://www.facebook.com/3xtravaganza/

 

* To κείμενο δημοσιεύτηκε στο έντυπο Citymag της 02.09.2023.

Μοιραστείτε το

Κύλιση στην κορυφή

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε την Πολιτική απορρήτου.

Ρυθμίσεις Cookies

Παρακάτω μπορείτε να επιλέξετε ποια cookies θα επιτρέψετε σε αυτή την ιστοσελίδα. Πατήστε στην αποθήκευση ρυθμίσεων για να εφαρμόσετε την επιλογή σας.

ΛειτουργικάΗ ιστοσελίδα για να δουλέψει χρησιμοποιεί κάποια απαραίτητα λειτουργικά cookies.

ΣτατιστικάΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για στατιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να βελτιώσουμε το περιεχόμενο που σας προσφέρουμε.

Κοινωνικά ΔίκτυαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies από τα κοινωνικά δίκτυα, ώστε να μπορούμε να σας δείξουμε περιεχόμενο από πλατφόρμες όπως το YouTube και το FaceBook. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΔιαφημίσειςΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για διαφημιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να σας προσφέρουμε περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΆλλαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί και ορισμένα cookies από υπηρεσίες που δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες