
Κείμενο, φωτογραφίες πιάτων: Αλέξανδρος Καραμανλής.

Το Fennel Gastrotavern, το «αδελφάκι» του φημισμένου Μάραθου στη Χαλκιδική, είναι ένα από τα εστιατόρια που επιχειρούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στην ελληνική γαστρονομική παράδοση και τη σύγχρονη δημιουργικότητα.
Η ατμόσφαιρα του χώρου είναι ζεστή και φιλόξενη, με διακόσμηση που δεν επιδιώκει να εντυπωσιάσει υπερβολικά, αλλά δημιουργεί αίσθηση οικειότητας. Το σέρβις είναι ευγενικό και πρόθυμο να επεξηγήσει κάθε πιάτο, κάτι που συμβάλλει θετικά στη συνολική εμπειρία.
Τι φάγαμε
Οι σαλάτες αποτελούν ιδανική αρχή: η σαλάτα με παντζάρι, χούμους, ρικότα και καραμελωμένα καρύδια προσφέρει ισορροπία ανάμεσα στη γλυκύτητα και την οξύτητα, ενώ εκείνη με μαστέλο σχάρας, σπανάκι, πιπεριά Φλωρίνης, λιαστή ντομάτα και ξηρούς καρπούς είναι μια σύνθεση με έντονα χρώματα και γεύσεις που συνδυάζονται αρμονικά.
Από τα ορεκτικά, η ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά ξεχωρίζει για την κρεμώδη υφή και την καθαρή, λεπτή γεύση της, ενώ τα φεννελοπιτάκια με τρία τυριά και μαρμελάδα φράουλας αποτελούν, ίσως, την πιο τολμηρή πρόταση – ένας συνδυασμός αλμυρού και γλυκού που ξαφνιάζει ευχάριστα.
Στα κυρίως πιάτα, το στήθος κοτόπουλου με ρύζι μπασμάτι και σάλτσα εσπεριδοειδών προσφέρει ελαφρότητα και δροσερό χαρακτήρα – ιδανικό για όσους επιθυμούν μια μάλλον ήπια γεύση. Αντίθετα, το μπιφτέκι σχάρας με πουρέ πατάτας, κρέμα τυριού και σάλτσα μαυροδάφνης αποτελεί μια βαθιά κόμφορτ επιλογή, γεμάτη νοστιμιά και ένταση. Από τις πιο ενδιαφέρουσες δημιουργίες ήταν τα σκιουφιχτά με γαρίδες, σάλτσα μπισκ και τσορίθο· ένα πιάτο που συνδυάζει τη θαλασσινή φρεσκάδα με πικάντικες νότες. Οι ταλιατέλες με άγρια μανιτάρια και κασέρι Σοχού αποτελούν έναν ύμνο στη γη και ξεχωρίζουν για την πλούσια αρωματική τους παλέτα.
Στα γλυκά, η λεμονόπιτα προσφέρει δροσιά και ισορροπημένη, γλυκόξινη επίγευση, ενώ η μους σοκολάτας εντυπωσιάζει με τη βελούδινη υφή και τον έντονο χαρακτήρα της καλής σοκολάτας.
Η άποψή μας
Το Fennel Gastrotavern καταφέρνει να συνδυάσει την παράδοση με γαστρονομικά, «έξω από τα τετριμμένα» τρικ, τίμια υλικά και μια διάθεση εξερεύνησης.












Ξέρατε ότι…
Το Fennel Gastrotavern στην Καλαμαριά είναι το νέο εγχείρημα της ομάδας που δημιούργησε το επιτυχημένο Marathos Gastrotavern στη Χαλκιδική.
Η κουζίνα του βασίζεται σε ελληνικά υλικά, με δημιουργικές πινελιές που προσδίδουν χαρακτήρα.
Η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή και φιλόξενη – ούτε υπερβολικά «κυριλέ» ούτε αυτή μιας απλής ταβέρνας.
Το προσωπικό είναι ευγενικό και εξυπηρετικό, με διάθεση να εξηγήσει τα πιάτα και να προτείνει.
Μου άρεσαν:
Τα φεννελοπιτάκια με τυριά και μαρμελάδα φράουλας – μια έκπληξη που δεν περίμενα και, τελικά, ήταν το πιάτο για το οποίο μιλούσαμε όλοι στην παρέα.
∆εν μου άρεσε:
Ο θόρυβος, όταν γέμισε ο χώρος. Η ατμόσφαιρα είναι όμορφη, αλλά, αν τύχει και υπάρχει πολύς κόσμος, η φασαρία μπορεί να κουράσει.
Check, please!
Με τις τιμές στα κυρίως να ξεκινούν από τα 10 ευρώ, το εστιατόριο απευθύνεται σε όλα τα βαλάντια.










