fbpx

Citymagthess.gr

Μαϊάμι Seafood Restaurant: Βαθιά νοστιμιά και μαγειρική δεξιοτεχνία στην υπηρεσία του comfort food

Μοιραστείτε το

 

Εκεί όπου το comfort food συναντά το stress-free dining: αυτή είναι η τάση που μέρα με τη μέρα κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στην εκτός συνόρων εστίαση – μια φιλοσοφία που ομνύει στην ολιστική απόλαυση για τον πελάτη, με το εστιατόριο να αποτελεί τον χώρο όπου θα πάρει πολύτιμες «ανάσες» από την καθημερινότητά του, απολαμβάνοντας αληθινό, νόστιμο φαγητό.

Κατά κανόνα (και με μια μικρή χρονοκαθυστέρηση), οι τάσεις που επικρατούν εκτός συνόρων έρχονται και στη χώρα μας. Μόνο που, στην περίπτωση ορισμένων εστιατορίων, είναι ήδη εδώ. Και όχι τώρα: αποτελούν καθημερινή πρακτική εδώ και πολλά χρόνια – είναι ο λόγος που κάποια εστιατόρια έχουν φανατικό κοινό, το οποίο κρατούν σταθερό (και το διευρύνουν κιόλας) ασχέτως μόδας, εποχικότητας ή τάσεων. Είναι εστιατόρια σαν το «Μαϊάμι Seafood Restaurant», που με τη λειτουργία του τιμά τη Θεσσαλονίκη, αποτελώντας ταυτόχρονα έναν από τους καλύτερους «πρεσβευτές» της πόλης πέρα από τα σύνορά της.

Παράδοση στην ποιότητα

Η «συνταγή» που ακολουθούν οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου, Ντίνα Τέρτση, Γωγώ Τέρτση και Δημήτρης Μαμάης, είναι κατά βάση απλή: προμηθεύεσαι εξαιρετική πρώτη ύλη, φτιάχνεις με αυτήν –με μαγειρική μαεστρία– παρασκευές πλημμυρισμένες από βαθιά νοστιμιά και προσφέρεις το φαγητό που με τόση αγάπη και φροντίδα έχεις ετοιμάσει στους επισκέπτες σου, σε έναν χώρο καλαίσθητο και χαλαρωτικό, παρέχοντας κορυφαίες υπηρεσίες εξυπηρέτησης. Συνταγή απλή στη σύλληψη, δύσκολη στην εφαρμογή… Και εδώ είναι που το «Μαϊάμι» κερδίζει στα σημεία.

Με την άριστη πρώτη ύλη δεδομένη, η σεφ του εστιατορίου, η ταλαντούχα Σοφία Τεφτσή (η οποία, από τον δύσκολο Μάρτιο του 2020, όταν ανέλαβε τα ηνία της κουζίνας εν μέσω του πρώτου λόκντάουν, κάνει διαρκή άλματα εξέλιξης, με τον Λάζαρο Αδάλιαλη ως sous-chef στο πλευρό της), δημιουργεί για ακόμη μία φορά μικρά αριστουργήματα στην κουζίνα της. Μια κουζίνα που δεν σταματά να ανανεώνεται (η κάρτα του εστιατορίου αλλάζει δύο φορές τον χρόνο, με άξονα την εποχικότητα της πρώτης ύλης, υπηρετώντας τις αρχές μιας κουζίνας «πράσινης» και βιώσιμης), εκπλήσσοντάς μας με τη δυνατότητά της να επανεφευρίσκει υλικά που θεωρούσαμε γνώριμα, συστήνοντάς τα με έναν τρόπο ολότελα διαφορετικό και φρέσκο.

Η (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ) ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΑ ΣΕΦ ΤΟΥ «ΜΑΪΑΜΙ SEAFOOD RESTAURANT», ΣΟΦΙΑ ΤΕΦΤΣΗ.

Το μενού

Συνεχίζοντας μια τάση που ξεκίνησε το καλοκαίρι, το «Μαϊάμι» επενδύει και αυτόν τον χειμώνα στις σούπες – σούπες κλασικές «with a twist», όπως λένε και στην πέραν του Ατλαντικού όχθη. Δοκιμάσαμε τον θεϊκό παραδοσιακό τραχανά (με ντομάτα), ο οποίος χύνεται ηδονικά στο πιάτο μας πάνω από κροστίνι με φέτα, χέλι καπνιστό με το φλόγιστρο και αγκινάρα. Ένα πιάτο βαθιά γευστικό και comfort, ιδανικό για τις κρύες ημέρες και νύχτες του χειμώνα. Η κάρτα περιλαμβάνει, ακόμη μια βελουτέ ψαρόσουπα με φιλέτο ψαριού και γαρίδα, αλλά και μια μοσχοβολιστή κρεμμυδόσουπα με σκορδόψωμο παρμεζάνας (η Σοφία έχει φροντίσει και για μια vegan εκδοχή της συγκεκριμένης σούπας).

Ένα από τα νέα πιάτα στο μενού του «Μαϊάμι» που κυριολεκτικά λατρέψαμε ήταν το κουνουπίδι τεμπούρα – ένα πιάτο στο οποίο σίγουρα θα εθιστείτε, ακόμη κι αν δεν είστε λάτρεις του κουνουπιδιού. Πρόκειται για υπέροχα, αέρινα «λουκουμαδάκια» (προκλητικά τραγανά απέξω, εντυπωσιακά αφράτα μέσα), που σερβίρονται με κάσιους, γιαούρτι, αρωματικά και vinaigrette ρόδι (στο μενού θα το βρείτε στην κατηγορία της σαλάτας, εμείς πάντως θα μπορούσαμε να το απολαμβάνουμε ως σνακ κυριολεκτικά κάθε ώρα της ημέρας). Δεν θα γράψουμε περισσότερα γι’ αυτό το πιάτο… Σας παροτρύνουμε εμφατικά να το δοκιμάσετε έστω και μία φορά – είναι βέβαιο ότι θα το λατρέψετε σε σημείο εξάρτησης. Για εμάς, ήταν πραγματικά η πιο μεγάλη έκπληξη στη νέα κάρτα του «Μαϊάμι».

Κλασική αξία έξοχα εκτελεσμένη ήταν και το αχνιστό χριστόψαρο με χόρτα αβγολέμονο, που δοκιμάσαμε από τα κυρίως. Σε ένα πιάτο που συνδυάζει τη βαθιά νοστιμιά με την αισθητική κομψότητα, σερβίρεται με κανελόνι σελινόριζα (αδιανόητα αρωματικό!), κρέμα φινόκιο, τζελ μαϊντανού, beurre blanc με dry martini και λάδι άνηθου.

Και κάτι ακόμη, που θα αποτελούσε μεγάλη παράλειψη αν δεν το αναφέραμε: ό,τι και να προτιμήσετε ως ορεκτικό ή ως κυρίως, φροντίστε να δοκιμάσετε το πλατώ με αβγοτάραχο – μια σύλληψη της Σοφίας πραγματικά ιδιοφυή. Σερβίρεται με πίνζα ρομάνα και συνδυάζει στοιχεία εκ πρώτης όψεως ετερόκλητα – το αβγοτάραχο, μια μους λεμονιού, μια μαρμελάδα εσπεριδοειδών και βούτυρο με μυρωδικά. Έχει ένα μυστικό: για να το απολαύσετε, πρέπει να ετοιμάσετε μία μπουκίτσα που να περιλαμβάνει τα πάντα – και το ψωμί και το αβγοτάραχο και τη μους λεμονιού και το βούτυρο και τη μαρμελάδα. Και τότε, συμβαίνει μια πραγματική αποκάλυψη: παρότι η γεύση κάθε επιμέρους στοιχείου είναι διακριτή, στο στόμα βιώνετε μια καινούργια, πρωτόγνωρη έκρηξη νοστιμιάς, αδιόρατα οικεία και αναζωογονητικά διαφορετική. Μια πραγματική εμπειρία!

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΜΕ ΚΡΟΣΤΙΝΙ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΧΕΛΙ ΚΑΙ ΑΓΚΙΝΑΡΑ.
ΑΒΓΟΤΑΡΑΧΟ ΓΙΑ ΔΥΟ.
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΤΕΜΠΟΥΡΑ.
ΧΡΙΣΤΟΨΑΡΟ ΑΧΝΙΣΤΟ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ.

To wine pairing

Ανέκαθεν, η κάβα του «Μαϊάμι» περιελάμβανε σπάνιες, γηγενείς ποικιλίες, νέους παραγωγούς, αλλά και διαχρονικές οινικές αξίες από τον ελληνικό και τον ξένο αμπελώνα, σε έναν κατάλογο που ανανεωνόταν τακτικά.

Αυτόν τον χειμώνα, οι άνθρωποι του εστιατορίου πηγαίνουν ένα βήμα παρακάτω, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία τους με τον θεσσαλονικιό wine consultant Γιώργο Καρακούση – μια σύμπραξη που έρχεται να επιβεβαιώσει τη σημασία που δίνει το θεσσαλονικιώτικο resto στον τομέα του κρασιού. Το αποτέλεσμα είναι μια wine list ζωηρή και ενδιαφέρουσα, με επιλογές «ψαγμένες» και πολυσυλλεκτικές, η οποία παντρεύεται ιδανικά με το νέο μενού του resto, διασφαλίζοντας τη συνδυαστική απόλαυση του ουρανίσκου μας στο πιάτο και στο ποτήρι.

Η ΣΕΦ ΤΟΥ «ΜΑΪΑΜΙ SEAFOOD RESTAURANT», ΣΟΦΙΑ ΤΕΦΤΣΗ, ΜΕ ΤΟΝ WINE CONSULTANT ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗ.

Στο διά ταύτα

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Και το «Μαϊάμι», το αγαπημένο ψαροφαγικό resto της Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά τη θέση του ως top επιλογής στην εστιατορική σκηνή της Θεσσαλονίκης – κάθε φορά, καλύτερο!

Info: «Μαϊάμι seafood restaurant», Θέτιδος 18, Καλαμαριά. Τ. 2310-447.996.

Μοιραστείτε το

Scroll to Top

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε την Πολιτική απορρήτου.

Ρυθμίσεις Cookies

Παρακάτω μπορείτε να επιλέξετε ποια cookies θα επιτρέψετε σε αυτή την ιστοσελίδα. Πατήστε στην αποθήκευση ρυθμίσεων για να εφαρμόσετε την επιλογή σας.

ΛειτουργικάΗ ιστοσελίδα για να δουλέψει χρησιμοποιεί κάποια απαραίτητα λειτουργικά cookies.

ΣτατιστικάΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για στατιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να βελτιώσουμε το περιεχόμενο που σας προσφέρουμε.

Κοινωνικά ΔίκτυαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies από τα κοινωνικά δίκτυα, ώστε να μπορούμε να σας δείξουμε περιεχόμενο από πλατφόρμες όπως το YouTube και το FaceBook. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΔιαφημίσειςΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για διαφημιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να σας προσφέρουμε περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΆλλαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί και ορισμένα cookies από υπηρεσίες που δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες