Κείμενο-φωτογραφίες: Αλέξανδρος Καραμανλής.
Είναι Ιούλιος και ο καιρός έχει ζεστάνει για τα καλά. Όπως και πολλοί άλλοι, έτσι κι εγώ προτιμώ να απολαύσω το μεσημεριανό μου σε έναν χώρο εκτός κέντρου, όπου οι θερμοκρασίες είναι κατά τι χαμηλότερες. Αποφάσισα λοιπόν να επισκεφθώ ένα σχετικά νέο εστιατόριο, το οποίο άνοιξε λίγο πριν από το τελευταίο λόκντάουν και, έτσι, ίσως δεν πρόλαβε να γίνει γνωστό στους περισσότερους από εμάς (και εσάς). Το εστιατόριο στο οποίο αναφέρομαι είναι το «Marrone», το οποίο βρίσκεται στον αριθμό 111 τής οδού Θεμιστοκλή Σοφούλη, στο Καραμπουρνάκι, ακριβώς απέναντι από τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης.
Η εμπειρία
Κυριακή μεσημέρι, λοιπόν, και το ραντεβού με την παρέα είχε οριστεί για τις 14:00. Μπαίνοντας στον χώρο, η πρώτη (καλή) εντύπωση αφορά την αισθητική τού resto, για τη διακόσμηση του οποίου επιλέχθηκαν κλασικά, διαχρονικά υλικά, όπως το μέταλλο, το ξύλο και το γυαλί. Το ευγενικό προσωπικό προσφέρθηκε αμέσως να μας κατευθύνει στο τραπέζι μας, ώστε να ξεκινήσει ακόμη μία γαστριμαργική εμπειρία.
Το μενού είναι πλούσιο, φιλοδοξώντας να καλύψει κάθε γούστο και προτίμηση. Μετά από αρκετή σκέψη, αποφασίσαμε να παραγγείλουμε μια σαλάτα με ντοματίνια, λαχανικά και τυρί κρέμα, αραντσίνι (σ.σ.: παραδοσιακές ιταλικές κροκέτες) με κολοκυθοκεφτέδες, τραχανά με φρέσκα βότανα, φέτα και δροσερό γιαούρτι, μια τριλογία μανιταριών (με μανιτάρια πλευρώτους, πορτομπέλο και λευκά) με μαγιονέζα τρούφας και φλοίδες από καπνιστό τυρί Μετσοβόνε, ένα μοσχαρίσιο μπιφτέκι με πατάτα σε αρωματικό βούτυρο και κρέμα Μετσόβου, αλλά και ένα ριζότο με άγρια μανιτάρια, τρούφα και τσάι από πορτσίνι. Για το τέλος, παραγγείλαμε ένα μιλφέιγ με κρέμα πατισερί, ναμελάκα (μια τρυφερή κρέμα που μάς έρχεται από την Ιαπωνία) από σοκολάτα γάλακτος, παγωτό Valrhona και κρέμα βανίλια Μαδαγασκάρης, το οποίο σερβιρίστηκε με πολύ ιδιαίτερο τρόπο.
Χωρίς υπερβολή, όλα τα πιάτα που δοκιμάσαμε ήταν πεντανόστιμα – κάτι που δεν είναι αυτονόητο για κάθε εστιατόριο. Φεύγοντας, ζητήσαμε από το προσωπικό να μεταφέρει τις ευχαριστίες μας προς τους μάγειρες – κάτι που συμβαίνει ακόμη σπανιότερα…
Όπως αντιλαμβάνεστε, σας προτείνω ανεπιφύλακτα να το επισκεφθείτε.
INFO: «Marrone restaurant», Θεμιστοκλή Σοφούλη 111, Καλαμαριά . Τ. 2310-419.179. W. http://marrone-restaurant.gr
Μου άρεσε
Πέραν όλων των άλλων, η επένδυση στις κολώνες από διατηρημένα φυτά και βρύα.
Δεν μου άρεσε
Δεν βρήκα κάτι που να μη μου αρέσει…
Check, please!
Σίγουρα δεν είναι ένα φθηνό resto, υπάρχουν όμως πιάτα για όλα τα βαλάντια.
ID
1
Εμπνευστής τού εγχειρήματος είναι ο ποδοσφαιριστής Παντελής Καφές, εξ ου και το όνομα του εστιατορίου («marrone» σημαίνει «καφέ» στα Ιταλικά).
2
Η κουζίνα τού εστιατορίου είναι ανοιχτή και μπορείς να δεις τους μάγειρες σε ώρα δημιουργίας.
3
Διαθέτει μια εκτενή wine list με πολλές προτάσεις και δεκάδες ελληνικές ετικέτες απ’ όλη την Ελλάδα.
4
Μην παραλείψετε να κάνετε κράτηση, ιδίως αν αποφασίσετε να πάτε Σαββατοκύριακο.