Θα είμαστε ειλικρινείς: αγαπάμε τα μεζεδοπωλεία «Μασσαλία», τόσο της Νέας Φώκαιας όσο και της Θεσσαλονίκης, στη Μανουσογιαννάκη. Και έχουμε αναπτύξει αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους θεωρούμε ότι ανήκουν στις κορυφαίες επιλογές εστίασης στη Βόρεια Ελλάδα. Πλέον, η άκρως επιτυχημένη επιχειρηματική ομάδα που κρύβεται πίσω από αυτά αποφάσισε να κάνει το τρίτο, απόλυτα καλοκαιρινό βήμα: δημιούργησε ένα νέο μεζεδοπωλείο «Μασσαλία» σε μιαν εξαιρετική τοποθεσία, στα Μυκονιάτικα της Νέας Καλλικράτειας, μόλις μισή ώρα από τη Θεσσαλονίκη. Ό,τι πρέπει, δηλαδή, για μια ημερήσια εξόρμηση…
Αφού κάνετε το μπάνιο σας στην υπέροχη θάλασσα, θα βιώσετε μια μοναδική γευστική εμπειρία. Οι δημιουργίες των σεφ Γιάννη Γιαννακάρα και Σάββα Τακνασβίλι (βασίζονται κυρίως στα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά) «υπόσχονται» να σας ταξιδέψουν γευστικά σε όλη τη Μεσόγειο. Πρόκειται για πιάτα με ρίζες στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία, όλα «πειραγμένα», μαγειρεμένη με σύγχρονες τεχνικές που βασίζονται απόλυτα στις παραδοσιακές κουζίνες αυτών των χωρών. Προτείνουμε το κριθαρότο γαρίδας, την τηγανιά τόνου και το λαβράκι ταρτάρ. Συνδυάστε τα με εκλεκτούς τοπικούς οίνους, τσίπουρα, ούζα και μπίρες. Και μία συμβουλή: η θέα την ώρα τού ηλιοβασιλέματος θα σας φέρει στον νου παλαιότερα καλοκαίρια σας σε κάποιο νησί.