Όλα ξεκίνησαν από το όραμα μιας παρέας τριών ανθρώπων με κοινή πορεία συνεργασίας τα τελευταία έξι χρόνια. Όνειρό τους, να δημιουργήσουν στη Θεσσαλονίκη έναν χώρο υψηλής αισθητικής, αλλά και χαλαρωτικό ταυτόχρονα, όπου θα προτείνουν στους θαμώνες τους μια νέα προσέγγιση στο φαγητό. Μια προσέγγιση που θα ομνύει σε μια γαστρονομική φιλοσοφία που δεν σταματά να εξελίσσεται, να αλλάζει μορφές, να παίρνει το σχήμα που της δίνουν οι δημιουργοί της. Αυτός ήταν και ο λόγος που επέλεξαν να ονομάσουν αυτόν τον νέο χώρο «Moldee» («Καλούπι»).
Ο χώρος που θα φιλοξενούσε αυτό το πρωτοποριακό εγχείρημα βρέθηκε γρήγορα – ήταν στην Προξένου Κορομηλά, έναν από τους κομψότερους δρόμους στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος εδώ και δεκαετίες φιλοξενεί τα καταστήματα ορισμένων από τους πλέον επώνυμους οίκους μόδας. Τα τελευταία χρόνια η περιοχή προσελκύει κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα νέα γαστρονομικά πρότζεκτ – κάπως έτσι, η επιλογή ήρθε αυτονόητα.
Τη διαμόρφωση του χώρου ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο Taka & Partners, με μία αποστολή: να φτιάξει έναν χώρο υψηλής και, ταυτόχρονα, μινιμαλιστικής αισθητικής, χωρίς οποιοδήποτε περιττό στοιχείο, ο οποίος θα «αντηχεί» τα πιάτα της κουζίνας του «Moldee»: εντυπωσιακά και, συγχρόνως, ανάλαφρα, με έμφαση στη γεύση και αναπόσπαστο στοιχείο την αισθητική.
Μια κουζίνα για masterclass. Επειδή η κουζίνα του «Moldee» αποτελεί, πράγματι, case study. Πάντοτε ανήσυχοι και πάντοτε εφευρετικοί, οι σεφ Βασίλης Μουρατίδης και Σοφοκλής Μαραγκουδάκης υπογράφουν μια κουζίνα που χαρακτηρίζεται από τη δημιουργικότητα και την έκπληξη που σου προκαλεί το πάντρεμα διαφορετικών γεύσεων, σε πιάτα που φτιάχνονται με πρώτες ύλες από μικρούς, τοπικούς παραγωγούς της Ελλάδας, αλλά και προσεκτικά επιλεγμένους παραγωγούς από το εξωτερικό.
Το μενού βασίζεται σε μεσογειακές γεύσεις με διεθνείς επιρροές και στο πάντρεμα του φαγητού με το ποτό – και όχι αποκλειστικά με το κρασί: γι’ αυτό και το bar restaurant προσφέρει μια σειρά από δημιουργικά κοκτέιλ, αλλά και έναν κατάλογο από αποστάγματα υψηλής ποιότητας, που ολοκληρώνουν τη γευστική αρμονία των πιάτων. Όλα αυτά σε έναν χώρο, ο οποίος, παρότι προσφέρει hospitality experience υψηλών προδιαγραφών, παραμένει οικείος και χαλαρωτικός, επιτρέποντάς σας να αισθάνεστε άνετα και να είστε ο εαυτός σας, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας κι αν το επισκεφθείτε.
Το resto προσφέρει στους επισκέπτες του δύο τύπους μενού (all day menu και à la carte menu), ακολουθώντας την αρμονία των εποχών.
Το all day menu είναι ιδανικό για να ξεκινήσετε την ημέρα σας, προσφέροντας πληθώρα επιλογών για πρωινό και brunch, συνοδεία εκλεκτού specialty coffee. Ειδικά το afternoon lunch menu περιλαμβάνει δημιουργικά πιάτα, ιδανικά για όσους έχουν γεμάτο πρόγραμμα. Το à la carte menu προσφέρει signature πιάτα που χαρακτηρίζονται από το στοιχείο της έκπληξης, όπως επίσης και από το πάντρεμα των γεύσεων.