Κείμενο, φωτογραφίες πιάτων: Αλέξανδρος Καραμανλής.
Διακοπές, τέλος… Τουλάχιστον όσον αφορά σ’ εμένα (και δυστυχώς και στο μεγαλύτερο μέρος από εσάς). Τι πιο ωραίο όμως από το να ξεκινάει η επιστροφή στο κλεινόν άστυ με μια μάζωξη γενεθλίων; Προσωπικά, πιστεύω ότι καλύτερα δεν γίνεται.
Η εμπειρία μας
Βρέθηκα, λοιπόν, βράδυ Παρασκευής σε ένα από τα λίγα wine bars και εστιατόρια στην Καλαμαριά. Τη γνωστή στους περισσότερους wine lovers Μονμάρτη.
Ο χώρος, ιδιαίτερα προσεγμένος και καλαίσθητος (τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά), θυμίζει ένα σύγχρονο παριζιάνικο μπιστρό. Και επειδή η αγάπη για το Παρίσι είναι δεδομένη, όλα έδειχναν ότι η βραδιά θα εξελισσόταν με τους καλύτερους οιωνούς.
Ρίχνοντας μια ματιά στο μενού, διαπίστωσα ότι ο κατάλογος συμπεριελάμβανε πιάτα που καλύπτουν ένα σεβαστό φάσμα επιλογών. Η δε λίστα κρασιών ήταν μεγάλη (ακριβώς όπως θα περίμενες από ένα wine bar που σέβεται τον εαυτό του), αλλά και ιδιαίτερα «ψαγμένη».
Για αρχή, αποφασίσαμε να παραγγείλουμε μια κρεμ μπρουλέ γραβιέρας με μπέικον και δύο μπρουσκέτες (εκείνη με γουακαμόλε και καβούρι, όπως επίσης και τη μπρουσκέτα με πέστο ρόκας, προσούτο και κρέμα γιαούρτι). Ενδιαφέρουσες επιλογές μάς φάνηκαν η σαλάτα κινόα με φακές μπελούγκα, λαχανικά, καλαμάρι και ντρέσινγκ ούζου, όπως και η σαλάτα κοτόπουλο με ψητό άισμπεργκ, μπέικον, παρμεζάνα, κρουτόν και σος Σίζαρς. Ως γνήσιοι foodies, δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε στο ριζότο Μιλανέζε, στην πίτσα Καρμπονάρα, αλλά και στην πίτσα μοτσαρέλα-προσούτο με σάλτσα ντομάτας, βασιλικό και πέστο ρόκας.
Η άποψή μας
Ό,τι δοκιμάσαμε στη διάρκεια της επίσκεψής μας ήταν εξαιρετικά νόστιμο – τόσο οι πιο απλές γεύσεις όσο και οι περισσότερο δημιουργικές. Κι αν με ρωτάτε ποιο πιάτο θα ξεχώριζα, θα σας έλεγα ότι θα παράγγελνα πολύ ευχαρίστως ξανά (και ξανά…) τις μπρουσκέτες, τις σαλάτες και την πίτσα Καρμπονάρα.
Και επειδή δεν προλαβαίνεις να δοκιμάσεις τα πάντα σε μία επίσκεψη, ανυπομονώ να δοκιμάσω και τα υπόλοιπα πιάτα του μενού – κάτι το οποίο σχεδιάζω να κάνω στην πρώτη ευκαιρία.
Ξέρατε ότι…
Το όνομα του καταστήματος προέρχεται, όπως ίσως φαντάζεστε, από την ομώνυμη περιοχή του Παρισιού.
Ιδιοκτήτης της Μονμάρτης είναι ο Σάκης Τασίου, ο οποίος, ως πνεύμα ανήσυχο, αναζητά διαρκώς νέες οινικές και γαστριμαργικές εμπειρίες.
Η Μονμάρτη οργανώνει συχνά βραδιές γευσιγνωσίας-οινογνωσίας, σε συνεργασία με τα καλύτερα οινοποιεία της χώρας.
Καλό είναι να κάνετε κράτηση σε περίπτωση που θέλετε να την επισκεφθείτε σε ώρες αιχμής.
Μου άρεσε:
Το χαμογελαστό και εξυπηρετικότατο σέρβις.
∆εν μου άρεσε:
Θα ήταν άδικο να αναφέρω κάτι – δεν υπήρξε οτιδήποτε μεμπτό σε ό,τι αφορά τόσο το φαγητό όσο και την εξυπηρέτηση.
Check, please!
Με τις τιμές καταλόγου να ξεκινούν από τα 9 ευρώ, η Μονμάρτη απευθύνεται σε όλα τα βαλάντια.